Let op! Geld lenen kost geld

Verbouwing financieren met een hypotheek of lening?

Man en vrouw kijken naar een huis welke te koop staat

Heeft u verbouwwensen maar niet genoeg spaargeld achter de hand? Dan is het verhogen van uw hypotheek of het afsluiten van een lening misschien een uitkomst. Lees de voor- en nadelen.

Wanneer u een lening afsluit voor een verbouwing, is een Persoonlijke Lening vaak de voordeligste optie. Omdat de rente hierbij in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar (Belastingdienst) is. Hieronder gaan we dan ook uit van een Persoonlijke Lening. Toch kan een Doorlopend Krediet ook een geschikte optie zijn wanneer u uw huis gaat verbouwen. (Lees meer over een Doorlopend Krediet als verbouwingslening.)

Persoonlijke Lening

Een lening hoeft u niet perse bij de verstrekker van uw hypotheek af te sluiten. Vergelijk eens de tarieven en voorwaarden met een lening bij Freo. En kies de lening die het best bij u past. De voordelen van het afsluiten van een Persoonlijke Lening voor uw verbouwing:

  • Rente is aftrekbaar wanneer de lening volledig voor de verbouwing is gebruikt. Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie of vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.
  • Geen afsluit-, taxatie- of notariskosten
  • Meestal op ieder moment boetevrij aflossen (lees de voorwaarden)

Een nadeel van een Persoonlijke Lening tegenover het verhogen van uw hypotheek is de rente. Deze is bij een lening vaak hoger dan bij een hypotheek.

Hypotheek verhogen of een nieuwe hypotheek

Door de lage hypotheekrente van dit moment kan het aantrekkelijk zijn uw hypotheek te verhogen of over te sluiten. Een tweede hypotheek afsluiten kan ook. De voordelen van een hypotheek voor uw verbouwing:

  • Hypotheekrente is aftrekbaar wanneer de lening volledig voor de verbouwing is gebruikt.
  • Meestal lagere rente dan een lening
  • Langere looptijden mogelijk

Een nadeel van een nieuwe hypotheek of het verhogen van uw bestaande hypotheek zijn de extra kosten. Zo betaalt u vaak afsluit- taxatie of notariskosten en zijn aan verhogen of oversluiten van uw hypotheek kosten verbonden. Ook op vervroegd aflossen kan een boete staan.

Benieuwd naar uw mogelijkheden om uw verbouwing te financieren?

Vergelijk onze verbouwleningen of bereken hoeveel u kunt lenen voor een verbouwing.

Bereken nu uw lening

Door Inge Haagmans

30 augustus 2017 | geplaatst in Verbouwen

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.