Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Autolening afsluiten? 5 tips

Verstandig lenen voor een auto bij Freo

Hoe leent u verstandig geld voor een nieuwe auto? En welke lening past dan het beste bij u? 5 tips voor het afsluiten van de autolening.

1. Check het rentepercentage

De rente bepaalt onder andere wat u voor uw lening betaalt. Bekijk daarom altijd goed van te voren de rentetarieven. Deze kunnen per soort lening en bedrag verschillen.

2. Kies de juiste lening

Een Persoonlijke Lening  wordt het meest gekozen als autolening. Hierbij ontvangt u in één keer het geleende geldbedrag. Omdat de rente en de looptijd van te voren vast staan, weet u precies wat u voor uw lening betaalt. Ontdek welke autolening het best bij u past.

3. Boetevrij aflossen

Kijk van te voren goed naar de aflosvoorwaarden van uw autolening. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Mag u bijvoorbeeld tussentijds aflossen? En is dit gratis? Bij Freo kunt u op elk moment extra aflossen. Dit is altijd kosteloos. Heeft u een financiële meevaller? Dan kunt u hiermee de lening voor uw auto dus sneller aflossen.

4. Oversluiten

Sluit u een nieuwe autolening af en heeft u nog meerdere leningen bij andere aanbieders? Dan is het waarschijnlijk goedkoper om deze leningen over te sluiten. Bij Freo betaalt u minder rente wanneer u bestaande leningen samenvoegt naar één nieuwe lening. Lees hier welke lening u kunt oversluiten.

5. Verstandig lenen

Lenen doet u niet elke dag. Dus wanneer het dan een keer wel nodig is, doe het dan verstandig. Leen nooit meer dan u écht nodig heeft. En los uw leningen zo snel mogelijk af. Kijk ook goed naar de algemene voorwaarden. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 augustus 2017 | geplaatst in Auto

Meer over Auto

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet van Freo als autolening
30 augustus 2017

Vergelijk onze autoleningen

Een nieuwe auto nodig maar even geen geld achter de hand? Een autolening kan u op weg helpen. Hiermee financiert u (deels) die nieuwe auto. Er zijn verschillende leningen die u kunt afsluiten.

Verstandig lenen voor een auto bij Freo
30 augustus 2017

Verstandig geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto? Dat brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Met deze tips leent u verantwoord. Zodat u niet in de problemen komt met het terugbetalen van uw lening.

Een nieuwe auto: sparen, lenen of leasen?
30 augustus 2017

Leasen, lenen of sparen?

Er zijn er verschillende manieren om een nieuwe auto te financieren. Bijvoorbeeld door een autolening af te sluiten. Zo kunt u ook wanneer u even iets minder te besteden heeft, toch een nieuwe auto kopen. Maar wat is nu de voordeligste optie? Freo zet de mogelijkheden op een rij.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit