Let op! Geld lenen kost geld

Autolening afsluiten? 5 tips

Twee vrouwen in een auto

Hoe leent u verstandig geld voor een nieuwe auto? En welke lening past dan het beste bij u? 5 tips voor het afsluiten van de autolening.

1. Check het rentepercentage

De rente bepaalt onder andere wat u voor uw lening betaalt. Bekijk daarom altijd goed van te voren de rentetarieven. Deze kunnen per soort lening en bedrag verschillen.

2. Kies de juiste lening

Een Persoonlijke Lening  wordt het meest gekozen als autolening. Hierbij ontvangt u in één keer het geleende geldbedrag. Omdat de rente en de looptijd van te voren vast staan, weet u precies wat u voor uw lening betaalt. Ontdek welke autolening het best bij u past.

3. Boetevrij aflossen

Kijk van te voren goed naar de aflosvoorwaarden van uw autolening. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Mag u bijvoorbeeld tussentijds aflossen? En is dit gratis? Bij Freo kunt u op elk moment extra aflossen. Dit is altijd kosteloos. Heeft u een inanciële meevaller? Dan kunt u hiermee de lening voor uw auto dus sneller aflossen.

4. Oversluiten

Sluit u een nieuwe autolening af en heeft u nog meerdere leningen bij andere aanbieders? Dan is het waarschijnlijk goedkoper om deze leningen over te sluiten. Bij Freo betaalt u minder rente wanneer u bestaande leningen samenvoegt naar één nieuwe lening. Lees hier welke lening u kunt oversluiten.

5. Verstandig lenen

Lenen doet u niet elke dag. Dus wanneer het dan een keer wel nodig is, doe het dan verstandig. Leen nooit meer dan u écht nodig heeft. En los uw leningen zo snel mogelijk af. Kijk ook goed naar de algemene voorwaarden. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan.

Vergelijk onze autoleningen

Voordat u een lening gaat afsluiten, is het belangrijk de verschillende autoleningen te vergelijken. Bij Freo leent u tegen een standaard lage rente en heldere voorwaarden. Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Bereken nu uw lening

Door Inge Haagmans

30 augustus 2017 | geplaatst in Auto

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit