Let op! Geld lenen kost geld

Checkt u jaarlijks of u kunt besparen? Vergeet uw lening niet!

Man en vrouw in overleg aan de eettafel

Elk jaar in december is het weer zo ver: we kijken of we het aankomende jaar kunnen besparen. Op onze energie- of ziektekosten bijvoorbeeld. Zo ja, dan stappen we moeiteloos over. Maar kijkt u ook wel eens of u kunt besparen op uw lening(en)?

Meer dan de helft van de leners in Nederland checkt nooit of hun lopende lening ergens anders goedkoper zou kunnen. Zo blijkt uit een onderzoek van Freo onder 500 mensen met een lening. Toch heeft oversluiten bijna altijd zin. Zeker als u meerdere leningen heeft bij verschillende aanbieders. Start daarom nu met vergelijken! Hoe? Heel eenvoudig, met onderstaande tips.

1. Inzicht in uw leningen

Meer dan de helft van de Nederlanders met een lening, geeft zelf aan géén lening te hebben! Dat komt waarschijnlijk omdat zij ‘verborgen’ leningen, zoals kopen op afbetaling, niet als lening zien. Ook weet 54% van de mensen met een lening niet welk rentepercentage ze betalen. (Leenonderzoek Freo, 2016). Zet uw leningen op een rij en bekijk tegen welk rentetarief u leent.

2. Vergelijk rentetarieven

Vergelijk de rente die u nu betaalt voor uw leningen met de actuele rentetarieven. Is de rente bij een andere aanbieder of van een andere soort lening lager? Dan bespaart u mogelijk veel geld door uw lening(en) over te sluiten. In de meeste gevallen bent u goedkoper uit. Lees hier welke leningen u kunt oversluiten.

3. Bereken uw voordeel

Door uw lening(en) over te sluiten, bespaart u mogelijk tot wel honderden euro’s per jaar. Maar ook een paar tientjes per maand zijn al mooi meegenomen. Met de gratis overstapservice van Freo is het oversluiten van uw huidige lening(en) zo gedaan. Wij zeggen uw lening op en lossen deze voor u af. Daarna krijgt u een nieuw contract bij Freo. Deze service is helemaal gratis.

Lening(en) oversluiten?

Benieuwd of u kunt besparen op uw huidige lening(en)?

Bereken het verschil

Door Hanneke Verhoeven

5 juni 2018 | geplaatst in Lening oversluiten

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit