Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Dief van je eigen portemonnee? Stap over!

Bereken hoeveel u kunt besparen door over te stappen met uw lening

Een afbetaling bij een postorderbedrijf. Een creditcardschuld. Rood staan bij de bank. Stuk voor stuk zijn het leningen. En je betaalt je waarschijnlijk blauw aan rente. Mijn tip? Gooi alle kleine beetjes bij elkaar en sluit één lening af met een aantrekkelijke rente en tegen duidelijke voorwaarden.

Veel mensen denken: ‘Ik heb een lening afgesloten bij partij X en ik zit dus voor eeuwig vast aan partij X’. Dat is dus niet zo. Want in de meeste gevallen kun je gewoon overstappen. Vaak boetevrij, en zelfs al zou je moeten betalen dan is het nooit zoveel als het bedrag dat je bespaart. Echt een kwestie van even uitrekenen. Deze online berekentool kan je hierbij helpen.

Overstapservice

Je kunt zelf online dus een heleboel uitzoeken. Ben je geen uitpluistype? Bel dan naar een Overstapservice. Samen met jou gaan ze na wat voor leningen je waar heeft lopen. En hoeveel rente je betaalt. Je kunt dus gewoon bellen en vragen of ze dingen voor nu op een rijtje willen zetten. Dat is kostenloos. Of je nu met ze in zee gaat of niet. Als je daar wel voor kiest, nemen zij contact op met al die partijen waar u een lening heeft lopen. En wordt het omgezet in één lening. Je hoeft hier zelf weinig voor te doen.

Nog een tip

Een heleboel Nederlanders lenen aan de ene kant en sparen aan de andere kant. Dat heeft vaak met een gevoel van veiligheid te maken, buffertje achter de hand. Maar het is toch zonde om elk jaar geld in de sloot te gooien. Bijvoorbeeld: Je staat € 2.000 rood en daarvoor betaal je € 280 aan rente. Terwijl je ook een spaarrekening hebt van € 3000 waar u € 60 rente voor krijgt. Als je die € 2000 roodstand aflost, dan bespaar je € 280 en krijg je nog steeds € 20 rente. Daarnaast houd je € 1.000 spaargeld over.

Eef van Opdorp - Financieel Deskundige

Door Eef van Opdorp

01 februari 2017 | geplaatst in Oversluiten

Meer over Oversluiten

Uw lening oversluiten kan voordelig zijn
05 juni 2018

Oversluiten: hoe en wat?

Dat u uw leningen kunt oversluiten weet u misschien wel. Maar wanneer is oversluiten interessant? En waar moet u dan op letten? Freo geeft antwoord op de 5 meest gestelde vragen over oversluiten.

Lenen bij Freo is volledig en helder: wij vergelijken geen appels met peren
30 augustus 2017

Waar moet ik op letten bij oversluiten?

Geld lenen doet u niet elke dag. Maar als het een keer wél nodig is, dan wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Want wat kost geld lenen nu eigenlijk? En waar moet u op letten bij het afsluiten of oversluiten van een lening? Met deze tips bent u goed voorbereid.

Freo verlaagt de rente van haar Persoonlijke Lening
10 november 2015

Freo verlaagt rente Persoonlijke Lening

Medio november hebben wij de rentes van onze Persoonlijke Lening verlaagd. Freo staat al jaren in de top 3 van laagste rentes. U kunt er dus op vertrouwen dat wij een van de voordeligste aanbieders in de markt zijn. Freo vindt het belangrijk dat u nooit te veel betaalt voor uw lening.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit