Let op! Geld lenen kost geld

Dief van je eigen portemonnee? Stap over!

Door Eef van Opdorp op 01 februari 2017

740_trampoline_blauw

Een afbetaling bij een postorderbedrijf. Een creditcardschuld. Rood staan bij de bank. Stuk voor stuk zijn het leningen. En je betaalt je waarschijnlijk blauw aan rente. Mijn tip? Gooi alle kleine beetjes bij elkaar en sluit één lening af met een aantrekkelijke rente en tegen duidelijke voorwaarden.

Veel mensen denken: ‘Ik heb een lening afgesloten bij partij X en ik zit dus voor eeuwig vast aan partij X’. Dat is dus niet zo. Want in de meeste gevallen kun je gewoon overstappen. Vaak boetevrij, en zelfs al zou je moeten betalen dan is het nooit zoveel als het bedrag dat je bespaart. Echt een kwestie van even uitrekenen. Deze online berekentool kan je hierbij helpen.

Overstapservice

Je kunt zelf online dus een heleboel uitzoeken. Ben je geen uitpluistype? Bel dan naar een Overstapservice. Samen met jou gaan ze na wat voor leningen je waar heeft lopen. En hoeveel rente je betaalt. Je kunt dus gewoon bellen en vragen of ze dingen voor nu op een rijtje willen zetten. Dat is kostenloos. Of je nu met ze in zee gaat of niet. Als je daar wel voor kiest, nemen zij contact op met al die partijen waar u een lening heeft lopen. En wordt het omgezet in één lening. Je hoeft hier zelf weinig voor te doen.

Nog een tip

Een heleboel Nederlanders lenen aan de ene kant en sparen aan de andere kant. Dat heeft vaak met een gevoel van veiligheid te maken, buffertje achter de hand. Maar het is toch zonde om elk jaar geld in de sloot te gooien. Bijvoorbeeld: Je staat € 2.000 rood en daarvoor betaal je € 280 aan rente. Terwijl je ook een spaarrekening hebt van € 3000 waar u € 60 rente voor krijgt. Als je die € 2000 roodstand aflost, dan bespaar je € 280 en krijg je nog steeds € 20 rente. Daarnaast houd je € 1.000 spaargeld over.


Overige weblogs van Eef

Naar weblog overzicht

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit