Let op! Geld lenen kost geld

Een lening naast je hypotheek

Door Eef van Opdorp op 06 oktober 2014

740_badkamer

Vroeger was het niet meer dan normaal om méér te lenen bij de bank dan de koopprijs van de woning. Bijvoorbeeld om de verbouwing te kunnen financieren. Door de strengere regels van de overheid rondom hypotheken wordt dat steeds moeilijker. En vanaf 2018 is het zelfs helemaal niet meer mogelijk. Voor het betalen van de verbouwing moet een andere oplossing gezocht worden. Eigen geld bijvoorbeeld. En dat heeft niet iedereen zomaar voorhanden.

Welke opties zijn er?

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Naast het gebruik van eigen geld is dat bijvoorbeeld het afsluiten van een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet náást de hypotheek. Een voordeel is dat deze leningen vaak een kortere looptijd hebben dan een hypotheek. Je lost de schuld dus sneller af. En dat is toch een lekker gevoel.

Nieuwe wetgeving

Om de woningmarkt weer in beweging te krijgen heeft het kabinet een aantal regels rondom dit onderwerp versoepeld. Zo mag de rente die je betaalt voor de lening onder voorwaarden afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Dit geldt voor leningen die zijn afgesloten ná 28 oktober 2012. En voor een periode van tien jaar. Momenteel ligt er een wetsvoorstel om dit te verhogen naar vijftien jaar. Meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.


Overige weblogs van Eef

Naar weblog overzicht

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit