Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Geld lenen voor een verbouwing

Uw verbouwing betalen? Kijk ook eens naar een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet. Dit kan voordeliger zijn dat een (tweede) hypotheek.

Er komt een moment dat uw woning niet meer voldoet aan uw wensen. Misschien is de badkamer wel aan vernieuwing toe of is er een extra slaapkamer nodig. Verbouwen staat dan hoog op de agenda maar is meestal een flinke uitgave.

Heeft u niet direct geld achter de hand? Een lening afsluiten voor een verbouwing kan u op weg helpen. Ontdek de voordelen van geld lenen voor een verbouwing.

Persoonlijke Lening

Veel mensen denken dat een tweede hypotheek afsluiten de beste optie is om een verbouwing te financieren. Maar wist u dat de rente bij een Persoonlijke Lening, in veel gevallen ook fiscaal aftrekbaar (Belastingdienst) is wanneer de lening wordt gebruikt voor een verbouwing? Net als bij een hypotheek. Voordeel van een Persoonlijke lening tegenover een hypotheek is dat u geen afsluit- taxatie- of notariskosten betaalt. Dit bedrag kan bij het afsluiten van een hypotheek oplopen tot €2000 of zelfs hoger. U kunt ook een Doorlopend Krediet afsluiten voor een langlopende verbouwing. In dat geval is de rente niet aftrekbaar!

Let op! Vanaf 23 december 2020 is een Doorlopend Krediet afsluiten bij Freo niet meer mogelijk. Verstandig lenen, daar staan wij voor. Wij vinden het Doorlopend Krediet niet meer bij deze waarde passen. Lees meer over deze wijziging.

Financiële zekerheid

Ook wanneer u wel een spaarpotje achter de hand heeft, kan het tóch interessant zijn een lening af te sluiten voor uw verbouwwensen. Misschien spaart u voor een speciaal doel. Zo houdt u financiële zekerheid. En komt u niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer er onverwachte kosten zijn.

Boetevrij aflossen

Aan een lening wilt u niet te lang vast zitten. Lees daarom van te voren goed de voorwaarden door. Mag u de lening op elke moment aflossen? En zijn daar kosten aan verbonden? Wanneer u bij Freo geld leent, mag u de lening op ieder moment afbetalen. Dit is altijd kosteloos. Welke lening het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Maak daarom altijd voordat u gaat lenen een berekening en vergelijk verschillende bouwleningen. Bereken of de Persoonlijke Lening van Freo bij u past.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 augustus 2017 | geplaatst in Verbouwen

Meer over Verbouwen

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
31 januari 2020

Geld lenen naast uw hypotheek

In 2020 is de maximale hypotheek vastgesteld op 100%. Het is daarom niet mogelijk om meer te lenen bij de bank dan de kostprijs van de woning. Wat als u toch nog iets aan uw woning wilt veranderen?

De rente van een Persoonlijke Lening bij een verbouwing kan aftrekbaar zijn
15 januari 2020

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

U gaat uw huis verbouwen. De badkamer of keuken is aan vervanging toe of u wilt simpelweg uw woonplezier verbeteren. Dit bedrag sparen is niet altijd een optie, dus dan kan lenen een interessant alternatief zijn. Een hypotheek of een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld. Wist u dat u de rente van een Persoonlijke Lening, net als bij een hypotheek, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is? Freo legt het uit.

Geld lenen voor een verbouwing
08 april 2019

Geld lenen voor uw verbouwing? Zo komt u niet voor verrassingen te staan

Is uw woning aan een verbouwing toe? Of heeft u een nieuw huis op het oog waar nog een hoop moet gebeuren? Dan is het natuurlijk fijn als u daarvoor uw eigen spaargeld kunt gebruiken. Maar wat als u zo’n (groot) bedrag niet achter de hand heeft? Dan is lenen voor uw verbouwing misschien iets voor u.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit