Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Hoe werkt een Persoonlijke Lening?

Freo heeft Net Promoter Score +56

Is uw keuken of badkamer aan een verbouwing toe? Of wilt u meer ruimte op zolder door het plaatsen van een dakkapel? Dan zijn er verschillende manieren om deze verbouwing te betalen. Het afsluiten van een Persoonlijke Lening is er één van. Maar: hoe werkt dat precies?

Wat houdt een Persoonlijke Lening in? Een Persoonlijke Lening geeft u de mogelijkheid om in één keer een groot bedrag te lenen. Bij Freo ligt dit bedrag tussen de € 5.000 en € 75.000. Anders dan bij een Doorlopend Krediet krijgt u het bedrag in één keer op uw rekening gestort. U betaalt het bedrag inclusief rente binnen de afgesproken looptijd terug. Het rentepercentage staat vast. Zo weet u precies wat u elke maand moet aflossen en komt u niet voor verrassingen te staan. 

Wanneer een Persoonlijke Lening?

Weet u van tevoren precies hoeveel geld u nodig heeft voor een bepaalde aankoop of project? Daar past een Persoonlijke Lening bij. Anders dan bij een Doorlopend Krediet geeft u een Persoonlijke Lening meestal in één keer uit.

Voorbeelden kiezen voor Persoonlijke Lening: 

  • (Onverwachte) aanschaf van een nieuwe auto
  • Nieuwe keuken op het oog en geen spaargeld
  • Dakkapel laten plaatsen voor extra ruimte en geen spaargeld

Tip: gebruikt u het geld van de Persoonlijke Lening voor het verbouwen of verbeteren van uw woning? Dan is de rente – anders dan bij een Doorlopend Krediet – aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Kenmerken van een Persoonlijke Lening:

  • De rente staat vast
  • De looptijd ligt tussen de 6 en 120 maanden
  • U krijgt het bedrag in een keer op uw betaalrekening
  • Aflossen is altijd boetevrij
  • U lost een vast bedrag per maand af
  • U weet vooraf hoe lang u over het aflossen gaat doen
  • U leent tussen de € 5.000 en € 75.000
Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

06 augustus 2019 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
25 september 2020

Hoe werkt de rente van een lening?

Stel u gaat verbouwen of wilt een nieuwe auto, maar heeft daarvoor het geld niet achter de hand. Dan kan een lening de uitkomst bieden. Geld lenen kost geld, maar hoe veel geld de lening kost, de rente, verschilt. Wat is rente eigenlijk? En waarom betaalt u voor de ene lening meer dan de ander? Kortom: hoe werkt de rente van een lening? 

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
20 augustus 2020

Financieren: wat kost een Tiny House?

Denkt u aan het kopen van een Tiny House als tweede huis of vakantiewoning? De behoefte hierin is gegroeid. Daarnaast spreekt de filosofie hierachter steeds meer mensen aan. Maar wat kost zo'n huisje eigenlijk? En wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
07 april 2020

Wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Of u nu al jarenlang in loondienst bent, of pas een paar maanden: het verliezen van een baan is altijd een klap. Naast emoties die u mogelijk voelt, komt er ook financieel heel wat op u af. Uw loon ontvangt u niet meer maandelijks en u moet op banenjacht. Kortom: wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit