Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Oversluiten: hoe en wat?

Uw lening oversluiten kan voordelig zijn

Dat u uw leningen kunt oversluiten weet u misschien wel. Maar wanneer is oversluiten interessant? En waar moet u dan op letten? Freo geeft antwoord op de 5 meest gestelde vragen over oversluiten.

Wat is oversluiten?

Met oversluiten vraagt u één nieuwe lening aan waarmee u meerdere lopende leningen aflost. U lost dus uw bestaande schulden af met deze nieuwe, vaak voordeligere, lening. Maar ook met één lening kunt u oversluiten. Bijvoorbeeld als de rente bij een andere aanbieder lager is.

Waarom oversluiten?

Het oversluiten van uw lening(en) zorgt voor helderheid. In plaats van meerdere leningen bij verschillende partijen, heeft u nu één overzichtelijke lening bij één partij. Zo weet u precies wat u leent én betaalt. Bovendien bespaart u met oversluiten vaak ook nog eens op uw kosten. Omdat de rente over een hogere lening meestal voordeliger is dan die van verschillende kleine leningen. Dat scheelt weer!

Wat kost oversluiten?

Wat het oversluiten van een lening kost, ligt aan het soort lening en de voorwaarden van de kredietverstrekker. Zo worden er wel eens oversluit-, afsluit- en aflossingskosten berekend. Of moet er een boete betaald worden bij oversluiten. Toch kan oversluiten dan nog steeds voordeliger zijn. Vergelijk daarom van te voren goed de voorwaarden van verschillende aanbieders.

Wanneer is oversluiten gunstig?

Over sommige leningen betaalt u een hoge rente. Deze rente kan soms zelfs oplopen tot het wettelijke maximum van maar liefst 14%. Heeft u zo’n lening met een hoge rente? Oversluiten heeft dan waarschijnlijk altijd zin. Maar ook een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet oversluiten kan gunstig zijn. Zolang de rente van uw nieuwe lening maar lager is en de resterende looptijd gelijk blijft, dan bent u goedkoper uit.

Hoe kan ik mijn lening(en) oversluiten naar Freo?

U kunt bijna alle leningen oversluiten naar een lening bij Freo. Vraag eenvoudig online een offerte aan voor het gewenste bedrag. Komt u in aanmerking voor een lening? Dan lossen wij uw oude leningen af en zeggen uw lening op. Met onze gratis overstapservice is dit zo geregeld.

Let op! Vanaf 23 december 2020 is een Doorlopend Krediet afsluiten bij Freo niet meer mogelijk. Verstandig lenen, daar staan wij voor. Wij vinden het Doorlopend Krediet niet meer bij deze waarde passen. Lees meer over deze wijziging.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

05 juni 2018 | geplaatst in Oversluiten

Meer over Oversluiten

Lenen bij Freo is volledig en helder: wij vergelijken geen appels met peren
30 augustus 2017

Waar moet ik op letten bij oversluiten?

Geld lenen doet u niet elke dag. Maar als het een keer wél nodig is, dan wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Want wat kost geld lenen nu eigenlijk? En waar moet u op letten bij het afsluiten of oversluiten van een lening? Met deze tips bent u goed voorbereid.

Bereken hoeveel u kunt besparen door over te stappen met uw lening
01 februari 2017

Dief van je eigen portemonnee? Stap over!

Een afbetaling bij een postorderbedrijf. Een creditcardschuld. Rood staan bij de bank. Stuk voor stuk zijn het leningen. En je betaalt je waarschijnlijk blauw aan rente. Mijn tip? Gooi alle kleine beetjes bij elkaar en sluit één lening af met een aantrekkelijke rente en tegen duidelijke voorwaarden.

Freo verlaagt de rente van haar Persoonlijke Lening
10 november 2015

Freo verlaagt rente Persoonlijke Lening

Medio november hebben wij de rentes van onze Persoonlijke Lening verlaagd. Freo staat al jaren in de top 3 van laagste rentes. U kunt er dus op vertrouwen dat wij een van de voordeligste aanbieders in de markt zijn. Freo vindt het belangrijk dat u nooit te veel betaalt voor uw lening.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit