Let op! Geld lenen kost geld

Oversluiten: hoe en wat?

Man en vrouw wandelen in het bos

Dat u uw leningen kunt oversluiten weet u misschien wel. Maar wanneer is oversluiten interessant? En waar moet u dan op letten? Freo geeft antwoord op de 5 meest gestelde vragen over oversluiten.

Wat is oversluiten?

Met oversluiten vraagt u één nieuwe lening aan waarmee u meerdere lopende leningen aflost. U lost dus uw bestaande schulden af met deze nieuwe, vaak voordeligere, lening. Maar ook met één lening kunt u oversluiten. Bijvoorbeeld als de rente bij een andere aanbieder lager is.

Waarom oversluiten?

Het oversluiten van uw lening(en) zorgt voor helderheid. In plaats van meerdere leningen bij verschillende partijen, heeft u nu één overzichtelijke lening bij één partij. Zo weet u precies wat u leent én betaalt. Bovendien bespaart u met oversluiten vaak ook nog eens op uw kosten. Omdat de rente over een hogere lening meestal voordeliger is dan die van verschillende kleine leningen. Dat scheelt weer!

Wat kost oversluiten?

Wat het oversluiten van een lening kost, ligt aan het soort lening en de voorwaarden van de kredietverstrekker. Zo worden er wel eens oversluit-, afsluit- en aflossingskosten berekend. Of moet er een boete betaald worden bij oversluiten. Toch kan oversluiten dan nog steeds voordeliger zijn. Vergelijk daarom van te voren goed de voorwaarden van verschillende aanbieders.

Wanneer is oversluiten gunstig?

Over sommige leningen betaalt u een hoge rente. Deze rente kan soms zelfs oplopen tot het wettelijke maximum van maar liefst 14%. Heeft u zo’n lening met een hoge rente? Oversluiten heeft dan waarschijnlijk altijd zin. Maar ook een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet oversluiten kan gunstig zijn. Zolang de rente van uw nieuwe lening maar lager is en de resterende looptijd gelijk blijft, dan bent u goedkoper uit.

Hoe kan ik mijn lening(en) oversluiten naar Freo?

U kunt bijna alle leningen oversluiten naar een lening bij Freo. Vraag eenvoudig online een offerte aan voor het gewenste bedrag. Komt u in aanmerking voor een lening? Dan lossen wij uw oude leningen af en zeggen uw lening op. Met onze gratis overstapservice is dit zo geregeld.

Lening(en) oversluiten?

Benieuwd of u kunt besparen op uw huidige lening(en)?

Bereken het verschil

Door Hanneke Verhoeven

5 juni 2018 | geplaatst in Lening oversluiten

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit