Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet van Freo

Als u op zoek bent naar een lening heeft u onder andere de keuze uit een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet. Maar welke optie past bij u? Dit hangt af van uw persoonlijke situatie, maar ook van het doel dat u voor ogen heeft. Wat zijn de verschillen?

Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet bepaalt u zelf wanneer en hoeveel u opneemt. Afgeloste bedragen kunt u weer opnieuw opnemen. Hierdoor is de lening heel flexibel. U betaalt alleen rente over het geld dat u daadwerkelijk heeft opgenomen. De looptijd en de rente zijn variabel en u kunt tussentijds extra aflossen. Een Doorlopend Krediet wordt meestal gebruikt als vooraf nog niet duidelijk is hoeveel geld u nodig heeft. Of als u binnen afzienbare tijd meerdere duurdere uitgaven moet doen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, uitbouw of carport. De rente is vaak lager dan bij een Persoonlijke Lening, maar daar staat wel tegenover dat de rente tussentijds hoger of lager kan worden.

In het kort...

 • Tussendoor opnemen mogelijk
 • Flexibel aflossen
 • Variabele rente en looptijd
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
 • Zonder boete vervroegd aflossen

Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Voor deze lening geldt een vaste looptijd en een vaste rente. Mensen kiezen vaak voor een Persoonlijke Lening als ze vooraf weten wat de kosten gaan zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een auto, studie of caravan. Het bedrag van de Persoonlijke Lening storten wij in één keer op uw rekening. U kunt tussentijds geen extra geld opnemen en u lost per maand een vast bedrag af. Het voordeel is dat u precies weet wanneer uw lening is afgelost en wat de lening in totaal gaat kosten. Bijzonder voor Freo is dat u tussentijds extra kunt aflossen. U betaalt hier geen boete voor, zoals wel vaak het geval is bij andere kredietverstrekkers.

In het kort...

 • Tussendoor opnemen niet mogelijk
 • Maandelijks aflossen (vast bedrag)
 • Het vaste bedrag bestaat uit rente en aflossing
 • Verschillende looptijden mogelijk
 • Vaste looptijd en vaste rente
 • Gratis vervroegd aflossen

Welke lening past bij u?

Benieuwd of u het beste kunt kiezen voor een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet? Bekijk hier de verschillen en ontdek welke lening bij u past. 

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 oktober 2014 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
23 januari 2020

Digitaal aanleveren bij Freo

Freo is een specialist in online lenen. Een offerte vraagt u dan ook eenvoudig via de website aan. Na een voorlopige goedkeuring van uw aanvraag, ontvangt u een offertepakket met contract. Lever vervolgens uw documenten aan.

Uw documenten aanleveren bij Freo
22 januari 2020

Wat kan ik doen om het aanvraagproces te versnellen?

Als u een lening aanvraagt bij Freo wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten of uw aanvraag wordt goedgekeurd. In de helft van de gevallen duurt een aanvraag langer omdat niet alle documenten op de juiste manier bij ons worden aangeleverd. Onderstaande tips helpen u dat voorkomen.

Extra aflossen bij Freo is altijd boetevrij
14 januari 2020

De meest gestelde vragen over: een lening boetevrij aflossen

Het is een van de belangrijke voordelen van lenen bij Freo: bij ons kunt u altijd geheel of gedeeltelijk versneld aflossen. Hier zijn bij Freo geen kosten of boetes aan verbonden. Sommige kredietverstrekkers vragen wél geld als u uw lening eerder wilt aflossen dan de afgesproken looptijd. We zetten daarom de meest gestelde vragen op een rij: 

U kunt bij ons terecht

088-321 00 03 WhatsApp

Morgen van 8:00 - 21:00 uur weer bereikbaar

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit