Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet van Freo

Als u op zoek bent naar een lening heeft u onder andere de keuze uit een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet. Maar welke optie past bij u? Dit hangt af van uw persoonlijke situatie, maar ook van het doel dat u voor ogen heeft. Wat zijn de verschillen?

Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet bepaalt u zelf wanneer en hoeveel u opneemt. Afgeloste bedragen kunt u weer opnieuw opnemen. Hierdoor is de lening heel flexibel. U betaalt alleen rente over het geld dat u daadwerkelijk heeft opgenomen. De looptijd en de rente zijn variabel en u kunt tussentijds extra aflossen. Een Doorlopend Krediet wordt meestal gebruikt als vooraf nog niet duidelijk is hoeveel geld u nodig heeft. Of als u binnen afzienbare tijd meerdere duurdere uitgaven moet doen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, uitbouw of carport. De rente is vaak lager dan bij een Persoonlijke Lening, maar daar staat wel tegenover dat de rente tussentijds hoger of lager kan worden.

In het kort...

 • Tussendoor opnemen mogelijk
 • Flexibel aflossen
 • Variabele rente en looptijd
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
 • Zonder boete vervroegd aflossen

Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Voor deze lening geldt een vaste looptijd en een vaste rente. Mensen kiezen vaak voor een Persoonlijke Lening als ze vooraf weten wat de kosten gaan zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een auto, studie of caravan. Het bedrag van de Persoonlijke Lening storten wij in één keer op uw rekening. U kunt tussentijds geen extra geld opnemen en u lost per maand een vast bedrag af. Het voordeel is dat u precies weet wanneer uw lening is afgelost en wat de lening in totaal gaat kosten. Bijzonder voor Freo is dat u tussentijds extra kunt aflossen. U betaalt hier geen boete voor, zoals wel vaak het geval is bij andere kredietverstrekkers.

In het kort...

 • Tussendoor opnemen niet mogelijk
 • Maandelijks aflossen (vast bedrag)
 • Het vaste bedrag bestaat uit rente en aflossing
 • Verschillende looptijden mogelijk
 • Vaste looptijd en vaste rente
 • Gratis vervroegd aflossen

Welke lening past bij u?

Benieuwd of u het beste kunt kiezen voor een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet? Bekijk hier de verschillen en ontdek welke lening bij u past. 

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 oktober 2014 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Extra aflossen bij Freo is altijd boetevrij
14 januari 2020

De meest gestelde vragen over: een lening boetevrij aflossen

Het is een van de belangrijke voordelen van lenen bij Freo: bij ons kunt u altijd geheel of gedeeltelijk versneld aflossen. Hier zijn bij Freo geen kosten of boetes aan verbonden. Sommige kredietverstrekkers vragen wél geld als u uw lening eerder wilt aflossen dan de afgesproken looptijd. We zetten daarom de meest gestelde vragen op een rij: 

Altijd boetevrij extra aflossen bij Freo
13 januari 2020

Aflossen: hoe en wat?

Heeft u spaargeld over? Los een keer iets extra’s af. Hierdoor wordt het totale bedrag dat u aan rente betaalt voor uw lening lager. En bent u uiteindelijk dus goedkoper uit. Wat dit betekent voor uw lening? En hoe dit dan werkt? Freo legt uit.

Zonder extra kosten extra aflossen bij Freo
11 januari 2019

Betaal ik een boete bij versneld aflossen?

Als u een lening heeft, is het fijn als u die eerder kunt aflossen dan gepland. Dit vinden wij bij Freo ook. Daarom is het versneld inlossen van een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet bij ons altijd mogelijk. Zónder extra kosten of boetes.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit