Let op! Geld lenen kost geld

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

Door Piet Sleegers op 07 april 2015

740_dakkapel

Een verbouwing kan de waarde van uw woning verhogen en zorgen voor veel extra woonplezier. Wanneer het niet lukt om genoeg geld voor een verbouwing te sparen, is het dan ook geen vreemd idee om hiervoor een lening af te sluiten. Bijvoorbeeld een Persoonlijke Lening. Wist u dat u de rente hierop, wanneer u de lening gebruikt voor een verbouwing in veel gevallen, net als bij een hypotheek fiscaal aftrekbaar is?

Wanneer u geld wilt lenen voor een verbouwing, kunt u kiezen voor verschillende typen leningen. Veel mensen kiezen voor een nieuwe lening binnen hun hypotheek, omdat de rente in dit geval vaak lager én fiscaal aftrekbaar is dan bij het sluiten van een Persoonlijke Lening. Toch is dit niet altijd de beste optie. Bij het afsluiten van een nieuwe lening binnen de hypotheek komen vrijwel altijd extra kosten kijken, zoals advies-, taxatie- en notariskosten. De lage rente compenseert deze kosten niet altijd. Dat is afhankelijk van het totale bedrag wat u gaat besteden aan de verbouwing. Een Persoonlijke Lening is een interessant alternatief. En: ook bij een Persoonlijke Lening is de rente in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Een Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening heeft – in tegenstelling tot een Doorlopend Krediet – een vaste rente en looptijd. Maandelijks lost u een vast bedrag af. Bij een Persoonlijke Lening is de rente vaak hoger dan bij een hypotheek, maar er zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer is de rente fiscaal aftrekbaar?

U mag de betaalde rente fiscaal aftrekken wanneer u een lening afsluit om een verbouwing te financieren en deze vervolgens volgens een vast aflosschema aflost. Het maakt niet uit of u het geld voor de verbouwing leent met een hypotheek of een Persoonlijke Lening. Bij een Doorlopend Krediet is de rente niet fiscaal aftrekbaar, omdat u steeds opnieuw geld kunt opnemen tot uw limiet. Kijk voor alle voorwaarden over de renteaftrek ook op de website van de Belastingdienst. Dus… wilt u lenen voor een verbouwing maar geen extra hypotheek of heeft u geen ruimte binnen uw hypotheek? Dan is een Persoonlijke Lening wellicht het overwegen waard!


Overige weblogs van Piet

Naar weblog overzicht

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit