Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

De rente van een Persoonlijke Lening bij een verbouwing kan aftrekbaar zijn

U gaat uw huis verbouwen. De badkamer of keuken is aan vervanging toe of u wilt simpelweg uw woonplezier verbeteren. Dit bedrag sparen is niet altijd een optie, dus dan kan lenen een interessant alternatief zijn. Een hypotheek of een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld. Wist u dat u de rente van een Persoonlijke Lening, net als bij een hypotheek, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is? Freo legt het uit.

Een verbouwing kan de waarde van uw woning verhogen. Ook daarom is het verbeteren van uw huis interessant. Dit betaalt u met spaargeld, een (tweede) hypotheek of een lening. Wat de voor- en nadelen hiervan zijn, is alleen niet altijd even duidelijk.

Verbouwen: hypotheek of Persoonlijke Lening?

Een nieuwe of tweede hypotheek is de meest voor de hand liggende optie. De rente ligt vaak lager dan bij een Persoonlijke Lening en is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Alleen betaalt u bij het afsluiten van een hypotheek vaak hoge advies-, taxatie- en notariskosten. Deze bijkomende, eenmalig aftrekbare kosten, heeft u bij het afsluiten van een Persoonlijke Lening niet. Daarnaast is rente van een Persoonlijke Lening in veel gevallen ook fiscaal aftrekbaar. En wilt u vervroegd een deel van het bedrag of de gehele lening aflossen? Dat kan bij Freo altijd boetevrij. Bij een hypotheeklening kunt u vaak maar een deel van de hypotheek boetevrij extra aflossen. Door extra af te lossen bent u sneller van uw lening af. Wel zo gemakkelijk.

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is een lening met een vaste rente en looptijd. Maandelijks lost u een vast bedrag af. De looptijd staat vast als u verder geen extra aflossingen doet. Wel mag u altijd zonder boete extra aflossen.

Wanneer is de rente van een Persoonlijke Lening fiscaal aftrekbaar?

De rente van een Persoonlijke Lening is aftrekbaar in Box 1 - belastbaar inkomen uit werk en woning – op voorwaarde dat u de lening voor woningverbetering gebruikt. Het gaat dus om de aankoop, verbouwing of onderhoud van uw eigen woning. Het geldt dus niet voor bijvoorbeeld nieuwe meubels.

Wilt u dus lenen voor een verbouwing, maar geen extra hypotheek of heeft u geen ruimte binnen uw bestaande hypotheek? Dan kan een Persoonlijke Lening een interessante keuze voor u zijn! 
Kijk voor alle voorwaarden over de renteaftrek op de website van de Belastingdienst.
Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

15 januari 2020 | geplaatst in Verbouwen

Meer over Verbouwen

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
31 januari 2020

Geld lenen naast uw hypotheek

In 2020 is de maximale hypotheek vastgesteld op 100%. Het is daarom niet mogelijk om meer te lenen bij de bank dan de kostprijs van de woning. Wat als u toch nog iets aan uw woning wilt veranderen?

Geld lenen voor een verbouwing
08 april 2019

Geld lenen voor uw verbouwing? Zo komt u niet voor verrassingen te staan

Is uw woning aan een verbouwing toe? Of heeft u een nieuw huis op het oog waar nog een hoop moet gebeuren? Dan is het natuurlijk fijn als u daarvoor uw eigen spaargeld kunt gebruiken. Maar wat als u zo’n (groot) bedrag niet achter de hand heeft? Dan is lenen voor uw verbouwing misschien iets voor u.

De voordelen van verbouwen ten opzichte van verhuizen
15 maart 2019

Verhuizen of verbouwen?

Voldoet uw huis nog aan al uw wensen? Of is uw woning met het oog op de toekomst een maatje te klein aan het worden? Verhuizen of verbouwen zijn twee mogelijkheden om ook later nog fijn te wonen. Welke keuze maakt u?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit