Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Vergelijk onze leningen voor uw verbouwing

De voordelen van een Persoonlijke Lening ten opzichte van een (tweede) hypotheek afsluiten voor uw verbouwing.

Wanneer u weet dat u geld gaat lenen voor een verbouwing, begint het pas. Want welke lening is nu het voordeligst? En past het beste bij uw wensen? Wij zetten de verschillen op een rij.

Bij Freo leent u al geld voor een verbouwing vanaf €5.000. U kunt kiezen voor een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Ontdek de verschillen en vind de lening die bij u past.

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet wordt het meest gekozen als verbouwlening. Zeker wanneer je nog niet precies van te voren weet wat een verbouwing gaat kosten en hoe lang deze gaat duren, is een Doorlopend Krediet handig. Hierbij kan het geleende bedrag flexibel worden opgenomen. U betaalt enkel rente over het opgenomen bedrag. Het voordeel van een Doorlopend Krediet als verbouwlening is dat u tijdens uw verbouwing dus telkens het bedrag kunt opnemen dat u nodig heeft. Ook kunnen afgeloste bedragen weer opnieuw worden opgenomen. Dit laatste is meteen ook een nadeel omdat het dan het verleidelijk kan zijn om de lening ook voor andere aankopen te gebruiken. Zoals een nieuwe auto bijvoorbeeld.

Persoonlijke Lening

Bij een Persoonlijke Lening ontvangt u in één keer het geleende bedrag. Dit bedrag en de rente betaalt u in vaste termijnen terug. Een groot voordeel van een Persoonlijke Lening gebruiken voor uw verbouwing, is dat de rente vaak fiscaal aftrekbaar (Belastingdienst) is. Net als bij een hypotheek. Bij een Persoonlijke Lening betaalt u in tegenstelling tot een tweede hypotheek geen afsluit- taxatie of notariskosten. Hierdoor kan dit voor u een voordeligere oplossing zijn. De nadelen van een Persoonlijke Lening zijn dat u in één keer een bedrag ontvangt terwijl een verbouwing vaak lang duurt. Hierdoor kan het voorkomen dat u aan het einde van de verbouwing toch meer geld nodig blijkt te hebben om de volledige verbouwing te financieren, dan u in eerste instantie heeft geleend. Dit is dan niet meer mogelijk. Ook is de rente van een Persoonlijke Lening momenteel hoger dan die van een hypotheek.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 augustus 2017 | geplaatst in Verbouwen

Meer over Verbouwen

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
31 januari 2020

Geld lenen naast uw hypotheek

In 2020 is de maximale hypotheek vastgesteld op 100%. Het is daarom niet mogelijk om meer te lenen bij de bank dan de kostprijs van de woning. Wat als u toch nog iets aan uw woning wilt veranderen?

De rente van een Persoonlijke Lening bij een verbouwing kan aftrekbaar zijn
15 januari 2020

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

U gaat uw huis verbouwen. De badkamer of keuken is aan vervanging toe of u wilt simpelweg uw woonplezier verbeteren. Dit bedrag sparen is niet altijd een optie, dus dan kan lenen een interessant alternatief zijn. Een hypotheek of een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld. Wist u dat u de rente van een Persoonlijke Lening, net als bij een hypotheek, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is? Freo legt het uit.

Geld lenen voor een verbouwing
08 april 2019

Geld lenen voor uw verbouwing? Zo komt u niet voor verrassingen te staan

Is uw woning aan een verbouwing toe? Of heeft u een nieuw huis op het oog waar nog een hoop moet gebeuren? Dan is het natuurlijk fijn als u daarvoor uw eigen spaargeld kunt gebruiken. Maar wat als u zo’n (groot) bedrag niet achter de hand heeft? Dan is lenen voor uw verbouwing misschien iets voor u.

U kunt bij ons terecht

088-321 00 03 WhatsApp

Vandaag van 8:00 - 21:00 uur weer bereikbaar

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit