Let op! Geld lenen kost geld

Vergelijk onze leningen voor uw verbouwing

Man en vrouw in een meubelzaak

Wanneer u weet dat u geld gaat lenen voor een verbouwing, begint het pas. Want welke lening is nu het voordeligst? En past het beste bij uw wensen? Wij zetten de verschillen op een rij.

Bij Freo leent u al geld voor een verbouwing vanaf €5.000. U kunt kiezen voor een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Ontdek de verschillen en vind de lening die bij u past.

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet wordt het meest gekozen als verbouwlening. Zeker wanneer je nog niet precies van te voren weet wat een verbouwing gaat kosten en hoe lang deze gaat duren, is een Doorlopend Krediet handig. Hierbij kan het geleende bedrag flexibel worden opgenomen. U betaalt enkel rente over het opgenomen bedrag. Het voordeel van een Doorlopend Krediet als verbouwlening is dat u tijdens uw verbouwing dus telkens het bedrag kunt opnemen dat u nodig heeft. Ook kunnen afgeloste bedragen weer opnieuw worden opgenomen. Dit laatste is meteen ook een nadeel omdat het dan het verleidelijk kan zijn om de lening ook voor andere aankopen te gebruiken. Zoals een nieuwe auto bijvoorbeeld.

Persoonlijke Lening

Bij een Persoonlijke Lening ontvangt u in één keer het geleende bedrag. Dit bedrag en de rente betaalt u in vaste termijnen terug. Een groot voordeel van een Persoonlijke Lening gebruiken voor uw verbouwing, is dat de rente vaak fiscaal aftrekbaar (Belastingdienst) is. Net als bij een hypotheek. Bij een Persoonlijke Lening betaalt u in tegenstelling tot een tweede hypotheek geen afsluit- taxatie of notariskosten. Hierdoor kan dit voor u een voordeligere oplossing zijn. De nadelen van een Persoonlijke Lening zijn dat u in één keer een bedrag ontvangt terwijl een verbouwing vaak lang duurt. Hierdoor kan het voorkomen dat u aan het einde van de verbouwing toch meer geld nodig blijkt te hebben om de volledige verbouwing te financieren, dan u in eerste instantie heeft geleend. Dit is dan niet meer mogelijk. Ook is de rente van een Persoonlijke Lening momenteel hoger dan die van een hypotheek.

Geld lenen voor een verbouwing

Bij Freo leent u geld voor een verbouwing tegen heldere voorwaarden en een standaard lage rente. Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Bereken nu uw leenbedrag

Door Inge Haagmans

9 augustus 2017 | geplaatst in Verbouwen

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit