Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Verstandig geld lenen voor een auto

Verstandig lenen voor een auto bij Freo

Geld lenen voor een auto? Dat brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Met deze tips leent u verantwoord. Zodat u niet in de problemen komt met het terugbetalen van uw lening.

Tip 1. Spaar het maandbedrag

Wanneer u geld leent, lost u maandelijks een deel af. Bij een Persoonlijke Lening staat dit bedrag van te voren vast. Probeer dit bedrag voordat u een lening afsluit eens enkele maanden opzij te zetten. Zo weet u of u de lening kunt terugbetalen. En heeft u alvast een beginnetje gemaakt om die nieuwe auto te betalen. Blijkt het maandbedrag achteraf toch te hoog als u eenmaal een lening heeft? Neem dan altijd contact met ons op. Zo voorkomt u problemen achteraf.

Tip 2. Kies de juiste lening

U kunt verschillende autoleningen afsluiten. Bepaal van te voren welke lening bij u past. Wilt u een bedrag in één keer lenen voor een nieuwe auto? Dan is een Persoonlijke Lening waarschijnlijk de beste keuze. Staan er nog andere uitgaven op de agenda? Dan biedt een Doorlopend Krediet misschien wel uitkomst.

Let op! Vanaf 23 december 2020 is een Doorlopend Krediet afsluiten bij Freo niet meer mogelijk. Verstandig lenen, daar staan wij voor. Wij vinden het Doorlopend Krediet niet meer bij deze waarde passen. Lees meer over deze wijziging.

Tip 3. Betaal zo snel mogelijk uw lening terug

Er is niets zo vervelend als een lening nog terugbetalen terwijl de auto al is afgeschreven. Een lager maandbedrag klinkt aantrekkelijk en lijkt goedkoop, maar is uiteindelijk duurder. Los daarom uw lening zo snel mogelijk af. Zo overleeft uw auto uw lening.

Lees ook deze 5 tips waar u op moet letten bij het afsluiten van een autolening.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 augustus 2017 | geplaatst in Auto

Meer over Auto

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet van Freo als autolening
30 augustus 2017

Vergelijk onze autoleningen

Een nieuwe auto nodig maar even geen geld achter de hand? Een autolening kan u op weg helpen. Hiermee financiert u (deels) die nieuwe auto. Er zijn verschillende leningen die u kunt afsluiten.

Verstandig lenen voor een auto bij Freo
30 augustus 2017

Autolening afsluiten? 5 tips

Hoe leent u verstandig geld voor een nieuwe auto? En welke lening past dan het beste bij u? 5 tips voor het afsluiten van de autolening.

Een nieuwe auto: sparen, lenen of leasen?
30 augustus 2017

Leasen, lenen of sparen?

Er zijn er verschillende manieren om een nieuwe auto te financieren. Bijvoorbeeld door een autolening af te sluiten. Zo kunt u ook wanneer u even iets minder te besteden heeft, toch een nieuwe auto kopen. Maar wat is nu de voordeligste optie? Freo zet de mogelijkheden op een rij.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit