Let op! Geld lenen kost geld

Verstandig geld lenen voor een auto

Man en vrouw aan het wandelen

Geld lenen voor een auto? Dat brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Met deze tips leent u verantwoord. Zodat u niet in de problemen komt met het terugbetalen van uw lening.

Tip 1. Spaar het maandbedrag

Wanneer u geld leent, lost u maandelijks een deel af. Bij een Persoonlijke Lening staat dit bedrag van te voren vast. Probeer dit bedrag voordat u een lening afsluit eens enkele maanden opzij te zetten. Zo weet u of u de lening kunt terugbetalen. En heeft u alvast een beginnetje gemaakt om die nieuwe auto te betalen. Blijkt het maandbedrag achteraf toch te hoog als u eenmaal een lening heeft? Neem dan altijd contact met ons op. Zo voorkomt u problemen achteraf.

Tip 2. Kies de juiste lening

U kunt verschillende autoleningen afsluiten. Bepaal van te voren welke lening bij u past. Wilt u een bedrag in één keer lenen voor een nieuwe auto? Dan is een Persoonlijke Lening waarschijnlijk de beste keuze. Staan er nog andere uitgaven op de agenda? Dan biedt een Doorlopend Krediet misschien wel uitkomst. Ontdek welke autolening bij u past.

Tip 3. Betaal zo snel mogelijk uw lening terug

Er is niets zo vervelend als een lening nog terugbetalen terwijl de auto al is afgeschreven. Een lager maandbedrag klinkt aantrekkelijk en lijkt goedkoop, maar is uiteindelijk duurder. Los daarom uw lening zo snel mogelijk af. Zo overleeft uw auto uw lening.

Lees ook deze 5 tips waar u op moet letten bij het afsluiten van een autolening.

Vergelijk onze autoleningen

Voordat u een lening gaat afsluiten, is het belangrijk de verschillende autoleningen te vergelijken. Bij Freo leent u tegen een standaard lage rente en heldere voorwaarden. Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Bereken nu mijn lening

Door Inge Haagmans

30 augustus 2017 | geplaatst in Auto

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit