Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Welke leningen kan ik oversluiten?

De rente die u betaalt verschilt per (type) lening. Let hier goed op.


Bij een lening denken we vaak aan een Persoonlijke Lening. Maar er zijn nog meer soorten leningen. Leningen waar u vaak veel rente over betaalt. Zoals kopen op afbetaling. Benieuwd welke leningen het vaakst worden overgesloten? Freo zet de belangrijkste op een rij.

Kopen op afbetaling

Webshops of postorderbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om een aankoop in termijnen terug te betalen. Dit is makkelijk voor de klant. Vooral wanneer u even krap bij kas zit. Maar pas op. Ook bij deze leningen is de rente vaak vele malen hoger dan de rente bij de bank. Deze lening oversluiten naar bijvoorbeeld een Persoonlijke Lening is dan waarschijnlijk goedkoper. Let hierbij wel op het minimale leenbedrag bij de kredietverstrekker.

Persoonlijke Lening

Bij een Persoonlijke Lening betaalt u een vaste rente over een vooraf vastgesteld bedrag. Maar er zijn grote verschillen in de rentetarieven van kredietverstrekkers. Zo kan een bedrag dat u jaren geleden heeft geleend, nu misschien wel veel voordeliger ergens anders worden gefinancierd. Check daarom regelmatig uw lening(en).

Doorlopend Krediet

Bij een Doorlopend Krediet kunt u doorlopend geld opnemen en aflossen tot een vooraf vastgesteld bedrag. De rente is variabel, waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen dan verwacht. Door uw schuld bij een Doorlopend Krediet over te sluiten naar een Persoonlijke lening, betaalt u voortaan een vast maandbedrag. En weet u dat uw lening op een bepaald moment volledig is terugbetaald.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten leningen die u kunt oversluiten. Maar over het algemeen geldt de regel: meerdere kleine leningen kunt u beter oversluiten naar één overzichtelijke lening. Zo heeft u de kosten helder in beeld en bent u vaak ook nog voordeliger uit. Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw huidige lening(en)?

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

09 augustus 2017 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
25 september 2020

Hoe werkt de rente van een lening?

Stel u gaat verbouwen of wilt een nieuwe auto, maar heeft daarvoor het geld niet achter de hand. Dan kan een lening de uitkomst bieden. Geld lenen kost geld, maar hoe veel geld de lening kost, de rente, verschilt. Wat is rente eigenlijk? En waarom betaalt u voor de ene lening meer dan de ander? Kortom: hoe werkt de rente van een lening? 

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
20 augustus 2020

Financieren: wat kost een Tiny House?

Denkt u aan het kopen van een Tiny House als tweede huis of vakantiewoning? De behoefte hierin is gegroeid. Daarnaast spreekt de filosofie hierachter steeds meer mensen aan. Maar wat kost zo'n huisje eigenlijk? En wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
07 april 2020

Wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Of u nu al jarenlang in loondienst bent, of pas een paar maanden: het verliezen van een baan is altijd een klap. Naast emoties die u mogelijk voelt, komt er ook financieel heel wat op u af. Uw loon ontvangt u niet meer maandelijks en u moet op banenjacht. Kortom: wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit