Let op! Geld lenen kost geld

Welke leningen kan ik oversluiten?

Twee vriendinnen lopen door een winkelstraat

Bij een lening denken we vaak aan een Persoonlijke Lening. Maar er zijn nog meer soorten leningen. Leningen waar u vaak veel rente over betaalt. Zoals kopen op afbetaling. Benieuwd welke leningen het vaakst worden overgesloten? Freo zet de belangrijkste op een rij.

Kopen op afbetaling

Webshops of postorderbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om een aankoop in termijnen terug te betalen. Dit is makkelijk voor de klant. Vooral wanneer u even krap bij kas zit. Maar pas op. Ook bij deze leningen is de rente vaak vele malen hoger dan de rente bij de bank. Deze lening oversluiten naar bijvoorbeeld een Persoonlijke Lening is dan waarschijnlijk goedkoper. Let hierbij wel op het minimale leenbedrag bij de kredietverstrekker.

Persoonlijke Lening

Bij een Persoonlijke Lening betaalt u een vaste rente over een vooraf vastgesteld bedrag. Maar er zijn grote verschillen in de rentetarieven van kredietverstrekkers. Zo kan een bedrag dat u jaren geleden heeft geleend, nu misschien wel veel voordeliger ergens anders worden gefinancierd. Check daarom regelmatig uw lening(en).

Doorlopend Krediet

Bij een Doorlopend Krediet kunt u doorlopend geld opnemen en aflossen tot een vooraf vastgesteld bedrag. De rente is variabel, waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen dan verwacht. Door uw schuld bij een Doorlopend Krediet over te sluiten naar een Persoonlijke lening, betaalt u voortaan een vast maandbedrag. En weet u dat uw lening op een bepaald moment volledig is terugbetaald.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten leningen die u kunt oversluiten. Maar over het algemeen geldt de regel: meerdere kleine leningen kunt u beter oversluiten naar één overzichtelijke lening. Zo heeft u de kosten helder in beeld en bent u vaak ook nog voordeliger uit. Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw huidige lening(en)?

Lening(en) oversluiten

Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw huidige lening(en)?

Bereken het verschil

Door Inge Haagmans

9 augustus 2017 | geplaatst in Lening oversluiten

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit