Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Welke leningen kan ik oversluiten?

De rente die u betaalt verschilt per (type) lening. Let hier goed op.

Bij een lening denken we vaak aan een Persoonlijke Lening. Maar er zijn nog meer soorten leningen. Leningen waar u vaak veel rente over betaalt. Zoals kopen op afbetaling. Benieuwd welke leningen het vaakst worden overgesloten? Freo zet de belangrijkste op een rij.

Kopen op afbetaling

Webshops of postorderbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om een aankoop in termijnen terug te betalen. Dit is makkelijk voor de klant. Vooral wanneer u even krap bij kas zit. Maar pas op. Ook bij deze leningen is de rente vaak vele malen hoger dan de rente bij de bank. Deze lening oversluiten naar bijvoorbeeld een Persoonlijke Lening is dan waarschijnlijk goedkoper. Let hierbij wel op het minimale leenbedrag bij de kredietverstrekker.

Persoonlijke Lening

Bij een Persoonlijke Lening betaalt u een vaste rente over een vooraf vastgesteld bedrag. Maar er zijn grote verschillen in de rentetarieven van kredietverstrekkers. Zo kan een bedrag dat u jaren geleden heeft geleend, nu misschien wel veel voordeliger ergens anders worden gefinancierd. Check daarom regelmatig uw lening(en).

Doorlopend Krediet

Bij een Doorlopend Krediet kunt u doorlopend geld opnemen en aflossen tot een vooraf vastgesteld bedrag. De rente is variabel, waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen dan verwacht. Door uw schuld bij een Doorlopend Krediet over te sluiten naar een Persoonlijke lening, betaalt u voortaan een vast maandbedrag. En weet u dat uw lening op een bepaald moment volledig is terugbetaald.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten leningen die u kunt oversluiten. Maar over het algemeen geldt de regel: meerdere kleine leningen kunt u beter oversluiten naar één overzichtelijke lening. Zo heeft u de kosten helder in beeld en bent u vaak ook nog voordeliger uit. Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw huidige lening(en)?

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

09 augustus 2017 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Extra aflossen bij Freo is altijd boetevrij
14 januari 2020

De meest gestelde vragen over: een lening boetevrij aflossen

Het is een van de belangrijke voordelen van lenen bij Freo: bij ons kunt u altijd geheel of gedeeltelijk versneld aflossen. Hier zijn bij Freo geen kosten of boetes aan verbonden. Sommige kredietverstrekkers vragen wél geld als u uw lening eerder wilt aflossen dan de afgesproken looptijd. We zetten daarom de meest gestelde vragen op een rij: 

Altijd boetevrij extra aflossen bij Freo
13 januari 2020

Aflossen: hoe en wat?

Heeft u spaargeld over? Los een keer iets extra’s af. Hierdoor wordt het totale bedrag dat u aan rente betaalt voor uw lening lager. En bent u uiteindelijk dus goedkoper uit. Wat dit betekent voor uw lening? En hoe dit dan werkt? Freo legt uit.

Zonder extra kosten extra aflossen bij Freo
11 januari 2019

Betaal ik een boete bij versneld aflossen?

Als u een lening heeft, is het fijn als u die eerder kunt aflossen dan gepland. Dit vinden wij bij Freo ook. Daarom is het versneld inlossen van een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet bij ons altijd mogelijk. Zónder extra kosten of boetes.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit