Let op! Geld lenen kost geld

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet zorgt ervoor dat u tijdelijk extra geld achter de hand heeft. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens een verbouwing. Of als uw kinderen gaan studeren. Ontdek meer over deze flexibele lening.

Doorlopend Krediet
vanaf
4,6
%
 • Flexibel opnemen en aflossen
 • Variabele lage rente
 • Betaal alleen rente over het opgenomen geld
 • Kosteloos extra aflossen
 • Variabele looptijd

Steuntje in de rug

"Sommige periodes in uw leven zijn duurder dan andere. Misschien heeft u behoefte aan een financieel steuntje in de rug. Een Doorlopend Krediet kan dan uitkomst bieden. Dit is een lening waarbinnen u flexibel kunt opnemen en aflossen."

- Piet Sleegers, Product Specialist Financieren
Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Kenmerken Doorlopend Krediet van Freo

 • Lenen tussen de € 5.000 en € 75.000
 • De rente kan stijgen of dalen
 • U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opgenomen heeft
 • Uw lening eerder aflossen mag altijd boetevrij
 • Eerste 2 jaar vrij opnemen, hierna afbouwen

Meer weten over het verschil tussen een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Welke lening past bij mij?

Doorlopend Krediet van Freo

De hoogte van uw Doorlopend Krediet is afhankelijk van uw inkomen, lasten en persoonlijke omstandigheden. Bij Freo is het mogelijk om een bedrag te lenen tussen de € 5.000 en € 75.000. Hiervoor betaalt u elke maand een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u ook echt heeft opgenomen.

Als u nog niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft - bijvoorbeeld als u gaat verbouwen – kan een Doorlopend Krediet iets voor u zijn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


Wat de meeste mensen willen weten...

 • Een Doorlopend Krediet is een flexibele lening. U spreekt een bedrag met ons af (kredietlimiet) en daarbinnen kunt u geld opnemen en aflossen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Anders dan bij een Persoonlijke Lening is dat de rente van een Doorlopend Krediet kan stijgen of dalen.

 • Sinds 1 januari 2019 heeft het Doorlopend Krediet van Freo nieuwe voorwaarden. De belangrijkste verandering is dat u afgeloste bedragen niet meer onbeperkt opnieuw kunt opnemen.

  Na (maximaal) twee jaar gaan wij de opnameruimte van uw krediet geleidelijk verlagen. Dit afbouwen gaat heel langzaam zodat u er weinig van merkt. Totdat uw lening helemaal op 0,- staat. 

  Waarom wij dit doen?

  Omdat wij niet willen dat u te lang aan uw lening vastzit. Door de opnameruimte eerder af te bouwen, is uw lening ook eerder afbetaald. 

  Nóg sneller aflossen? Dat mag ook. Bij Freo is vroegtijdig aflossen altijd boetevrij. Wilt u na twee jaar toch nog gebruikmaken van de volledige opnameruimte? Dan bekijken wij uw persoonlijke situatie opnieuw. 

 • Heeft u een lening aangevraagd en uw documenten geüpload in Mijn Freo? Dan duurt het enkele dagen om uw documenten te beoordelen. Hoe lang dit duurt hangt af van de drukte op dat moment. Benieuwd hoe lang het duurt? Log in op Mijn Freo voor de actuele doorlooptijd. 

  Persoonlijke Lening
  Zijn uw aangeleverde documenten goedgekeurd? Dan storten wij het volledige bedrag direct op uw rekening. Wanneer u over het geld kunt beschikken is afhankelijk van de verwerkingstijd van uw bank. Meestal lukt dit binnen één tot vier werkdagen.

  Doorlopend Krediet
  Zijn uw aangeleverde documenten goedgekeurd? En heeft u in de offerte voor een Doorlopend Krediet een 'eerste opname' ingevuld? Dan storten wij dit bedrag direct na goedkeuring van de lening op uw rekening. Neemt u tussentijds geld op? Dan kunt u geld opnemen in Mijn Freo. Ook dan duurt het meestal één tot vier werkdagen voordat het geld op uw rekening staat.

  Vragen? Bel naar onze klantenservice: 088-321 00 03.

 • Dat bepaalt u zelf. De maximale looptijd van een Doorlopend Krediet bij Freo is ongeveer twaalf jaar. Korter mag ook.

  Uniek aan het Doorlopend Krediet van Freo is dat wij na maximaal twee jaar de bestedingsruimte van uw lening gaan verlagen. Vanaf dat moment kunt u afgeloste bedragen niet meer onbeperkt opnieuw opnemen. Dit afbouwen gebeurt heel geleidelijk zodat u er weinig van merkt. Dit gaat door totdat uw lening helemaal op 0,- staat.

  Waarom wij dit doen?

  Omdat Freo niet wil dat u te lang aan uw lening vastzit. Uw lening vroegtijdig aflossen mag bij Freo dan ook altijd boetevrij. Wilt u na twee jaar toch nog gebruikmaken van de volledige opnameruimte? Dan bekijken wij uw persoonlijke situatie opnieuw.

Wat kost een Doorlopend Krediet?

Krediet-
­bedrag
Maand­-
bedrag
Variabele
debetrente
Jaarlijks
kosten-
percentage
Theore­tische
looptijd
in maanden
Totale prijs van
de lening
5.000 100 6,0% 6,0% 58 5.743,98
10.000 200 5,6% 5,6% 57 11.371,87
15.000 300 4,7% 4,7% 56 16.685,02
25.000 500 4,6% 4,6% 56 27.741,16
50.000 1.000 4,6% 4,6% 56 55.482,32
75.000 1.500 4,6% 4,6% 56 83.223,48

Een Doorlopend Krediet heeft een flexibel opneembaar bedrag met een variabele rente. Dit betekent dat de rente kan wijzigen. De rente die u betaalt, hangt af van de hoogte van het bedrag dat u leent. 

U kunt bij ons terecht

088-321 00 03 WhatsApp

Vandaag van 8:00 - 21:00 uur weer bereikbaar

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit