Let op! Geld lenen kost geld
 • Weblog

  Handige tips over geld en geld besparen, de laatste nieuwtjes op het gebied van lenen en achtergrondinfo van onze experts.

  • Man en vrouw en baby in het bos

   Hoe is de rente van een lening opgebouwd?

   Door Bart Weerkamp op 04 december 2014

   Als u leent, betaalt u rente. En als u op zoek bent naar een lening merkt u dat er grote verschillen zijn tussen aanbieders. Waar komt dit verschil in tarief vandaan? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten hoe de rente van een lening van Freo is opgebouwd.

  • Man en vrouw bij een huis

   Een lening naast je hypotheek

   Door Eef van Opdorp op 08 december 2014

   Vroeger was het niet meer dan normaal om méér te lenen bij de bank dan de koopprijs van de woning. Bijvoorbeeld om de kosten koper te betalen of om de verbouwing te kunnen financieren. Door de strengere regels van de overheid rondom hypotheken wordt dat steeds moeilijker. En vanaf 2018 is het zelfs helemaal niet meer nodig. Voor het betalen van de verbouwing of overdrachtskosten moet een andere oplossing gezocht worden. Eigen geld bijvoorbeeld. En dat heeft niet iedereen zomaar voorhanden.

  • Man en vrouw in overleg aan tafel

   Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

   Door Piet Sleegers op 30 oktober 2014

   Als u op zoek bent naar een lening heeft u onder andere de keuze uit een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet. Maar welke optie past bij u? Dit hangt af van uw persoonlijke situatie, maar ook van het doel dat u voor ogen heeft. Wat zijn de verschillen?

  • Twee vriendinnen aan het winkelen

   Dief van je eigen portemonnee? Stap over!

   Door Eef van Opdorp op 01 oktober 2014

   Een afbetaling bij een postorderbedrijf. Een creditcardschuld. Rood staan bij de bank. Stuk voor stuk zijn het leningen. En je betaalt je waarschijnlijk blauw aan rente. Mijn tip? Gooi alle kleine beetjes bij elkaar en sluit één lening af met een aantrekkelijke rente en tegen duidelijke voorwaarden.