Let op! Geld lenen kost geld

AFM waarschuwt voor illegale kredietaanbieders

Ondanks waarschuwingen blijven consumenten gevoelig voor illegale kredietaanbieders op internet. Je herkent ze aan advertenties met titels als ’lenen met BKR’ of ’snel geld nodig’.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft sinds de crisis meer meldingen over illegale kredietaanbieders binnengekregen. Het afgelopen jaar heeft de AFM 60 meldingen onderzocht van consumenten die een ’aantrekkelijk’ aanbod hadden gekregen om een lening af te sluiten.

Misbruik

In een kwart van de gevallen ging het om een illegale aanbieder die misbruik maakte van een banknaam en logo. Vaak werd de naam van een buitenlandse financiële instelling gebruikt om een betrouwbare indruk te wekken.

Yahoo of Hotmail

Ook gebruiken de illegale aanbieders gratis e-mailadressen, zoals Yahoo of Hotmail. De consument wordt eerst gevraagd geld over te maken voor administratiekosten, voordat hij het krediet kan ontvangen. Als dat is gebeurd, hoort hij vervolgens niets meer van de aanbieder.

Tip: laat je niet verleiden en controleer een aanbieder voor je een lening afsluit.


Bron: telegraaf.nl | 30 december 2010

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit