Let op! Geld lenen kost geld

Bedrijven lenen makkelijker

In het laatste kwartaal van 2010 heeft het merendeel van de banken in Nederland de voorwaarden voor leningen aan bedrijven versoepeld. De Nederlandsche Bank maakte bekend dat uit de meest recente Bank Lending Survey blijkt dat de banken voor het eerst sinds 2006 weer soepeler om willen gaan met leningaanvragen van bedrijven.

Criteria bijgesteld

Uit deze kwalitatieve enquête onder een aantal banken in Nederland over hun kredietbeleid blijkt dat banken over de hele linie hun criteria hebben bijgesteld. Dit geldt voor zowel grote als kleine bedrijven en voor kortlopende en langlopende leningen.

Betere vooruitzichten

Als verklaring voor de versoepeling wordt gegeven dat banken minder beperkingen kenden in hun balansverhoudingen en vermogenspositie. Tevens verklaarden banken dat ze toenemende concurrentie ervoeren. Ook meldt een meerderheid van banken dat er betere vooruitzichten zijn voor bepaalde bedrijfstakken.


Bron: lening-geld-lenen.nl | 31 januari 2011

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit