Let op! Geld lenen kost geld

BKR-registratie binnenkort online te raadplegen

Alle huishoudens kunnen eind dit jaar via internet navraag doen hoeveel krediet zij hebben uitstaan volgens het Bureau Kredietregistratie (BKR).

De stichting gaat hiervoor een nauwe samenwerking aan met de banken. Met het initiatief wil het kredietbureau inspringen op een groeiende behoefte bij consumenten om inzicht te krijgen in hun financiële plaatje.

Gemakkelijk inzage

‘Jaarlijks vragen 150.000 mensen aan het BKR welke kredieten zij op dit moment hebben en welke leningen of schulden de afgelopen 5 jaar zijn beëindigd’, aldus BKR-directeur Peter van den Bosch. ‘Het opvragen van die informatie gaat nu nog omslachtig. Klanten moeten eerst naar de bank, daar allerlei formulieren invullen en vervolgens € 4,95 betalen. We willen de toegang tot onze database laagdrempelig maken, zodat huishoudens gemakkelijk inzage krijgen in hun gegevens. We willen met onze tijd meegaan en een transparante organisatie zijn.’


Bron: De Financiële Telegraaf | 8 februari 2011-02-09

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit