Let op! Geld lenen kost geld

Eenvijfde door AFM willekeurig geselecteerde financiële dienstverleners niet 'vakbekwaam'

Bijna een op de vijf (18%) van de onderzochte financiële adviseurs en bemiddelaars voldoet niet aan de wettelijke vakbekwaamheidseisen. Dat blijkt uit een steekproef die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) uitvoerde onder 450 financiële dienstverleners.

De 81 kantoren die niet de juiste diploma’s hebben, hebben op eigen verzoek hun vergunning geheel of gedeeltelijk laten intrekken. In 8 gevallen heeft de AFM zelf de vergunning ingetrokken.

Vakbekwaamheidseisen

De AFM wilde weten in hoeverre financiële dienstverleners, die producten als hypotheken, beleggingen en levensverzekeringen aan de man brengen, voldoen aan de verplichte vakbekwaamheidseisen. Financiële adviseurs en bemiddelaars moeten diploma's kunnen overleggen waaruit blijkt dat ze voldoende kennis hebben van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

Nieuwe steekproef

De AFM is nog niet tevreden met het niveau van de financiële dienstverleners en gaat daarom in 2011 opnieuw steekproefsgewijs adviseurs en bemiddelaars selecteren voor een onderzoek.

Controleer of jouw aanbieder bekend is bij de AFM


Bron: nu.nl | 18 januari 2011

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit