Let op! Geld lenen kost geld

Flitskredieten onder financieel toezicht

Kredieten met een looptijd korter dan 3 maanden worden op korte termijn onder financieel toezicht gebracht.

Dat schrijft minister De Jager aan de Tweede Kamer. Kredieten met een looptijd korter dan 3 maanden zijn bijvoorbeeld roodstanden bij banken, en ook zogenoemde flitskredieten. Deze worden vaak via internet afgesloten, hebben een korte looptijd en rekenen nu nog hoge kosten.

Bij deze kredieten gaan de normale kredietregels gelden. Reclame moet bijvoorbeeld transparanter worden en de aanbieder moet toetsen of het krediet past bij de financiële positie van de consument.

Rente en kosten

Ook wordt op deze kredieten de maximumkredietvergoeding van toepassing. Dat betekent dat jaarlijks niet meer aan rente en kosten mag worden gerekend dan 12% plus de wettelijke rente (nu in totaal 15%).

Kortlopende kredieten

Kortlopende kredieten kunnen dus nog steeds worden aangeboden. Alleen mag een te groot risico van wanbetaling niet meer volledig op de consument worden afgewenteld en moet de consument dezelfde bescherming krijgen als bij reguliere kredieten.


Bron: Accountancynieuws | 8 februari 2011

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit