Let op! Geld lenen kost geld

Freo biedt wederom de beste kredietkeuze

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen van kredietaanbieder Ping Financieringen. Deze partij opereert zonder verplichte AFM-vergunning en vraagt klanten geld te betalen zonder de lening ook daadwerkelijk te verstrekken.

Ping Financieringen overtreedt de Wet op het financieel toezicht, omdat het leningen aanbiedt of heeft aangeboden zonder AFM-vergunning. De onderneming valt niet onder een vrijstelling op deze vergunningsplicht.
Minimaal één consument is een kredietovereenkomst met Ping Financieringen aangegaan. Ping geeft in haar brochure en kredietovereenkomst een dat de klant eerst een zogenaamde verzekeringspremie over moet maken naar Ping voordat hij de lening krijgt. De betreffende consument heeft dit gedaan, maar nooit een lening ontvangen.

De AFM benadrukt het belang alert te zijn bij instellingen of personen die gebruikmaken van gratis aan te maken e-mailadressen, bijvoorbeeld via gmail.com, hotmail.com en Yahoo.com. Verder is van belang te controleren of het bedrijf in het register van de AFM is terug te vinden en leningen mag verstrekken. Voordat consumenten met een partij in zee gaan en een lening afsluiten adviseert de AFM dringend waarschuwingslijsten te raadplegen. Hierop staan aanbieders waarvan bekend is dat ze onbetrouwbaar zijn.

Waarschuwingslijsten AFM

Op AFM zijn drie verschillende waarschuwingslijsten te vinden. Als eerste de ‘Waarschuwingslijst AFM', waarin instellingen en personen zijn opgenomen die geen vergunning hebben terwijl ze deze volgens de wet wel zouden moeten hebben. De tweede lijst heet ‘Waarschuwingslijst boiler rooms' en toont ondernemingen die beleggers ongevraagd hebben benaderd met een beleggingsvoorstel en niet beschikken over een AFM-vergunning of Europees paspoort. De derde lijst is de ‘Waarschuwingslijst buitenland', waarin alle instellingen staan waarvoor buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd.


Bron: MoneyMagazine, 12 september 2012

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit