Let op! Geld lenen kost geld

Freo komt met Persoonlijke Lening

Freo, onderdeel van De Lage Landen, biedt al sinds 2007 doorlopende kredieten, en neemt door de toenemende vraag ook persoonlijke leningen op in het assortiment. De vraag naar deze vorm van lenen is sinds 2008 met een kwart toegenomen.

Particuliere leenmarkt weer in beweging

Milko Wijckmans, directeur Consumer Finance van De Lage Landen, licht toe: ‘De toename in de vraag naar persoonlijke leningen heeft te maken met het doel waarvoor men leent: auto’s en keukens, twee populaire leendoelen, zijn goed te financieren met een persoonlijke lening doordat van tevoren duidelijk is om welk bedrag het gaat. Daarnaast brengt de persoonlijke lening voor de consument meer zekerheid dan een doorlopend krediet vanwege de vaste rente en looptijd.

Kredietbehoefte blijft ook in 2010 aanwezig

Onlangs becijferde het CBS nog dat in 2009 voor 9,7 miljard euro werd afgesloten aan leningen. Als gevolg van de kredietcrisis is dat iets minder dan voorgaande jaren. Toch blijven verstrekkers van consumptief krediet ook in 2010 in een behoefte voorzien. Wijckmans: ‘We zien niet zozeer een toename in het aantal leningen, maar een verschuiving in de populariteit van het soort leningen, van doorlopend krediet naar de persoonlijke lening. Tevens zien we dat de bestaande kredieten meer benut worden.’

De verwachting is eveneens, dat de vraag naar persoonlijke leningen verder zal toenemen. Deze vorm van lenen wordt namelijk vooral aangewend voor de financiering van een auto. Het aantal nieuw verkochte auto’s is volgens de RAI Vereniging en BOVAG dit jaar met 11,6% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Over Freo

Freo is een handelsnaam van de Rabobank Groep. In 2009 en 2010 werd Freo door Independer.nl uitgeroepen tot de best gewaardeerde kredietverstrekker van Nederland.


Eindhoven, 22 maart 2010

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit