Let op! Geld lenen kost geld

Lespakket voor jongeren met schulden

Jongeren die zich financieel zwaar in de nesten hebben gewerkt, hebben nu een eigen lespakket waarmee ze leren hoe met schulden om te gaan en die te voorkomen.

In Utrecht werd het pakket 'Check je Geld' gepresenteerd. De Groningse kredietbank, hulpverleningsinstantie Elker en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) hebben het pakket samengesteld. Het lespakket kost 25 euro.

Flinke schulden

Veel jongeren bouwen een schuld op als ze zelfstandig gaan wonen. Die schuld is hoger dan de gemiddelde schuld van jongeren die nog bij hun ouders wonen. In Nederland hebben bijvoorbeeld ongeveer 80.000 risicojongeren in de jeugdhulpverlening vaak flinke schulden.

Zelfstandig

In het lespakket wordt aan de hand van thema's gewerkt aan opdrachten die jongeren moeten uitvoeren. Zo leren ze bijvoorbeeld rekeningen opruimen, budget beheren, maar ook over lenen en schulden en de rechten en plichten die ze hebben in hun bijbaantjes. Uiteindelijk is het doel dat ze zelfstandig met geld kunnen omgaan.


Bron: Nibud | 3 februari 2011

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit