Let op! Geld lenen kost geld

Nederland leent meest voor auto

Mensen in Nederland met een lening sluiten die voornamelijk af voor de aanschaf van een auto. Met 29% is de auto daarmee het meest populaire leendoel. Dit blijkt uit analyse van financieringsmaatschappij Freo, onderdeel van De Lage Landen, onder 12.014 aanvragers.

Naast het kopen van een auto is het oversluiten van de huidige lening (24%) en het hebben van extra bestedingsruimte (16%) een belangrijke reden voor de aanvraag van een lening. Milko Wijckmans, directeur Consumer Finance De Lage Landen licht toe:`Consumenten nemen tijdens de crisis hun uitgaven onder de loep. Ze vervangen dure leningen door leningen met een lagere rente. Dat kan ook rood staan zijn: dat kost al snel meer dan 12% rente per jaar.’

11% van de leningen wordt afgesloten om verbeteringen aan het huis uit te voeren, zoals de bouw van een serre of het verbouwen van de badkamer. Een deel er van zit in energiebesparende maatregelen waarvoor met een Freo Ecolening een lagere rente geldt. ‘Om het energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen stimuleert de overheid deze investeringen – denk hierbij aan isolatie van de vloer, een HR-ketel of zonneboilersysteem - door voor deze leningen garant te staan.’ aldus Wijckmans.

Over Freo

Freo is een handelsnaam van Rabo Direct Financiering B.V., onderdeel Rabobank Groep. Freo is al meerdere malen door Independer.nl uitgeroepen tot best gewaardeerde kredietverstrekker van Nederland.


Persbericht, 27 juli 2010

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit