Let op! Geld lenen kost geld

Nederlander scoort matig op financiële IQ-test

Nederlanders denken goed te scoren op een financiële kennistest, maar overschatten hun eigen financiële kennis en vaardigheden.

Dat blijkt uit de resultaten van een internationaal onderzoek naar financiële kennis en vaardigheden dat ING heeft laten uitvoeren in 10 landen.

Bij het onderzoek gebruikte ING een FQ-test, een financiële IQ-test. Bij deze test verwacht driekwart van de Nederlanders goed te scoren, terwijl in werkelijkheid slechts een kwart een goede score neerzet.

Budget bijhouden

Wat is nou het geheim van mensen met een hoge FQ? 3 tips:

  1. Actief bijhouden van het budget op de computer
  2. Gedisciplineerd zijn om binnen budget te blijven
  3. Onderzoek doen voordat je financiële beslissingen neemt

Niet interessant

Nederlanders hebben vergeleken met inwoners van andere landen relatief weinig interesse in geldzaken en financiën, merkt ING. Het merendeel van de Nederlanders (59%) kent wel de basis van geldzaken en financiën, maar de wens om beter te worden met geldzaken blijft bij hen, wereldwijd gezien, achter.

Gedisciplineerde Japanners

Uit het onderzoek van ING kwam ook naar voren dat Japanners het meest gedisciplineerd zijn in hun financiële huishouden. Indiërs zijn het meest positief zijn over hun financiële toekomst terwijl Amerikanen het meest gemotiveerd zijn om goed met hun geld om te gaan.


Bron: nu.nl | 10 januari 2011

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit