Let op! Geld lenen kost geld

Oktober populairste leenmaand

Oktober is de maand waarin het meest wordt geleend. Januari, mei en juni zijn de minst populaire maanden om een lening af te sluiten. Dat blijkt uit gegevens van financieringsmaatschappij Freo over het leengedrag van consumenten. De Lage Landen-dochter constateert bovendien dat het vrijgekomen spaarloon op 15 september voor een incidentele daling in het aantal aanvragen heeft gezorgd.

Consument leent voor huis en haard in de herfst

Oktober is de populairste maand om een lening af te sluiten. Dat komt met name door investeringen in en om het huis. Milko Wijckmans, directeur Consumer Finance van De Lage Landen, verklaart: ‘De herfstmaanden zijn echte huis-en-haardmaanden. Mensen bereiden zich voor op het koude winterweer en de aandacht verschuift van buiten zijn naar binnenwonen. Dat zorgt voor een piek in het aantal leningaanvragen voor met name meubels, wit- en bruingoed.’ Naast oktober laat de zomervakantie de grootste behoefte aan consumptief krediet zien.

Afgesloten leningen lager door spaarloon

De maanden januari, mei en juni laten traditioneel een daling zien. ‘De uitkering van het vakantiegeld en de teruggave van de Belastingdienst zorgen ervoor dat de leenbehoefte in de lentemaanden lager is. In januari zorgt de traditionele eindejaarsuitkering voor eenzelfde effect. En dit jaar is het vrijgekomen spaarloon eenmalig terug te zien in het aantal aanvragen’, zo signaleert Wijckmans.

Over Freo

Freo is de handelsnaam van De Lage Landen Financiering B.V., een van de grootste financieringsondernemingen van Nederland en onderdeel van de Rabobank Groep. De Lage Landen is al sinds 1969 actief in de financiële wereld en heeft met Freo een ervaren specialist in consumptieve kredieten op de Nederlandse markt. In 2009 en 2010 werd Freo door Independer.nl uitgeroepen tot de best gewaardeerde kredietverstrekker van Nederland.


Persbericht, 29 september 2010

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit