Let op! Geld lenen kost geld

Pak flitskredieten harder aan

AMSTERDAM - Aanbieders van flitskredieten moeten harder worden aangepakt. Dat stelt financieel onderzoeksbureau MoneyView op basis van een eigen studie naar consumptief krediet, die begin volgende week verschijnt.

Volgens MoneyView-onderzoeker Henk van ’t Wout hebben aanbieders van snel geld zich niet laten weerhouden door de aangescherpte regels. Er zijn namelijk nog steeds tal van constructies mogelijk voor aanbieders zoals Betaaldag.nl, Ferratum.nl en Saldodipje.nl om een extreem hoge vergoeding te vragen voor het kort uitlenen van geld. In deze branche heeft toezichthouder AFM eerder Voorschotje.nl aangepakt. Van ’t Wout noemt dat een goede ontwikkeling. „Want dit is geen reclame voor de sector. Maar er is nog veel werk te verrichten.” Niettemin zijn er volgens de MoneyView-onderzoeker ook veel betrouwbare kredietverstrekkers. In zijn onderzoek komen Comfort Leningen, Freo en Ohra als voordeligste uit de bus bij zowel persoonlijke leningen als doorlopende kredieten. ABN Amro, ING en Rabobank blijken de meest flexibele leningen en kredieten aan te bieden. Daarbij valt te denken aan de mogelijkheid om geld op te nemen via internet, de kosten voor vervroegd aflossen, de maximale looptijd en een eventuele standaard overlijdensrisicoverzekering.


Bron: Bernard Vogelsang, Telegraaf (Over Geld)

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit