Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening aantrekkelijker dan tweede hypotheek?

Door Rick Bos op 28 juli 2016

740_badkamer

Als uw huis onder water staat, is het afsluiten van een tweede hypotheek meestal niet mogelijk. Tóch zijn er mogelijkheden om uw woonwensen in vervulling te laten gaan. Bijvoorbeeld door naast uw bestaande hypotheek een Persoonlijke Lening af te sluiten. Dit is in sommige gevallen nog voordeliger ook.

Wél investeren in uw woning, zonder uw hypotheek aan te passen. Met een Persoonlijke Lening is het mogelijk. Veel mensen denken dat een Persoonlijke Lening duurder is dan een tweede hypotheek. Dit is niet altijd het geval. De rente van een Persoonlijke Lening is vaak hoger dan de hypotheekrente. Maar dit betekent niet dat de lening in totáál duurder is. Want als u een Persoonlijke Lening afsluit, dan betaalt u geen aparte bijkomende kosten voor advies, taxatie of notaris. Wel zo overzichtelijk. Ook is de rente in veel gevallen aftrekbaar van een Persoonlijke Lening. Bekijk de voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

Speciaal voor klanten van Obvion

Freo staat bekend als specialist in online lenen. Voor een pilot in samenwerking met hypotheekverstrekker Obvion maken we een uitstapje naar offline. Vanaf nu kunnen geselecteerde Obvion-adviseurs voor hun klanten een Persoonlijke Lening van Freo aanvragen. Klanten van Obvion profiteren tijdens de pilot dus niet alleen van het vertrouwde advies van hun eigen adviseur maar ook van de voordelen die een lening van Freo met zich meebrengt.
Dus wilt u uw woning aanpassen maar ligt het verhogen van de hypotheek niet voor de hand? Obvion en Freo helpen u graag verder. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Ons uitgangspunt is: áls u moet lenen, doe het dan verstandig. Met een lening van Freo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent: u krijgt een voordelige lening zonder verrassingen achteraf.

Wanneer interessant?

U wilt uw woning duurzamer of energiezuiniger maken. Of u wilt verbouwen omdat u uit uw jasje groeit. Vier situaties waarin het afsluiten van een Persoonlijke Lening interessant kan zijn:

 1. Verbouwen met een duurzame investering
  Denk aan zonnepanelen, gevelisolatie of een warmtepomp. Dit verhoogt uw wooncomfort, maar draagt ook bij aan een beter milieu.
 2. Verbouwen voor meer wooncomfort
  U wilt fijner en misschien ruimer wonen in uw eigen huis. Met een Persoonlijke Lening investeert u in uw huis zonder uw hypotheek te verhogen. Een investering voor de toekomst.
 3. Verbouwen als uw huis onder water staat
  Wat als er geen ruimte is binnen uw eigen hypotheek, maar u het wel kunt betalen? Een Persoonlijke Lening kan een oplossing zijn.
 4. Verhuizen met een restschuld
  Met een Persoonlijke Lening kunt u de restschuld terugbetalen die na verkoop van uw huis overblijft. En op zoek gaan naar een nieuwe woning die bij u past. Zo kunt u weer verder met uw leven.

Hoe het werkt

U sluit de Persoonlijke Lening af via uw vertrouwde Obvion-adviseur. Hij of zij zet voor u alle voor- en nadelen op een rij. Het bijzondere aan de samenwerking tussen Obvion en Freo is dat u advies krijgt van uw eigen hypotheekadviseur, maar tegelijkertijd profiteert van de voordelige Freo- rente. Op dit moment kunt u al bij een aantal geselecteerde Obvion-adviseurs terecht voor een Persoonlijke Lening van Freo. Kijk voor meer informatie op obvion.nl/freo. Natuurlijk blijft het ook altijd mogelijk om de Persoonlijke Lening rechtstreeks af te sluiten op freo.nl.


Overige weblogs van Rick

Naar weblog overzicht

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit