Let op! Geld lenen kost geld

Terug

5 gratis online kasboekjes

Freo heeft Net Promoter Score +56

Uw financiën op orde krijgen kan ingewikkeld zijn. Bijvoorbeeld in een schriftje of Excel, maar dat kan ook makkelijker. Bijvoorbeeld met een online huishoudboekje. Bij Freo willen wij dat u met een goed gevoel leent. Verstandig lenen, dat vinden wij belangrijk. Overzicht in uw financiën is hier onderdeel van. Wij kozen daarom vijf gratis online huishoudboekjes voor meer grip op uw geld:

 1. MijnGeldzaken 
  Probeer bijvoorbeeld dit online kasboekje een maand gratis uit. Hierin ziet u uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk weergegeven. Koppel uw bankrekening(en), spaarrekening(en) aan de app. Zo ziet u deze gegevens direct terug in het kasboekje. Op deze manier hoeft u handmatig bijna niks meer toe te voegen. Meerdere rekeningen toevoegen, budgetteren, begroten en rapporten maken kan pas met een van de betaalde versies. De kosten per maand van de verschillende versies zijn erg uiteenlopend.

 2. Banktrans 
  Banktrans is een gratis downloadbaar kasboekje. Upload meerdere betaalrekeningen zodat u alle transacties bij elkaar heeft. Het kasboekje is niet zo gebruiksvriendelijk en kost iets meer tijd om te leren, maar is wel volledig gratis te gebruiken. Heeft u het kasboekje gedownload? Klik dan bovenin de balk op het vraagteken icoontje voor meer uitleg. 

 3. Cashflow
  Dit online huishoudboekje is 30 dagen gratis. Daarna betaalt u een bedrag per jaar, afhankelijk van het pakket dat u neemt. Koppel uw bankrekeninggegevens aan het huishoudboekje. Dan categoriseert het systeem uw bij- en afschrijvingen automatisch. Zo ziet u per categorie, rekening, relatie en periode uw inkomsten en uitgaven. Met een financiële kalender plant u uw financiële toekomst, bijvoorbeeld met spaardoelen. U ziet daardoor meteen hoeveel geld u nog heeft en hoeveel u nog moet sparen. Geeft u meer uit dan gepland? Dan is dat direct zichtbaar in het overzicht. Na 30 dagen betaalt u dus wel voor de tool, maar het is wel een gebruiksvriendelijke en gemakkelijke tool.

 4. Kasboek.nl
  Kasboek is een gedeeltelijk gratis online kasboekje. Het product lijkt exact op die van Cashflow, maar kan een langere tijd gratis worden gebruikt. In de gratis versie is het alleen mogelijk om rekeningen en bij- en afschrijvingen toe te voegen en deze bekijken. Gaat u voor Kasboek Compleet? Dan betaalt u € 29,95 per jaar. Evenveel als het Complete pakket van Cashflow. Dit kasboekje is, net als Cashflow, gebruiksvriendelijk.

 5. Digitaal huishoudboekje van uw bank
  Bankiert u bij Rabobank, ABN Amro, ASN Bank, Knab of SNS? Dan kunt u ook gebruik maken van hun eigen online kasboekjes. Dit doet u in de mobiel bankieren-app of in de internetbankieromgeving. Voeg eenvoudig spaardoelen toe en plan op die manier uw inkomsten en uitgaven. Vraag uw bank voor meer informatie.

Kies het kasboekje dat bij u past

Bedenk bij de online kasboekjes of u toestemming wilt geven voor het ophalen van uw bankgegevens. Bepaal ook of u (extra) wilt betalen voor een kasboekje of niet. Uw uitgaven in orde hebben kan u veel geld opleveren, maar daarvoor moet u het wel actief gebruiken en bijhouden. Vergeet ook uw lopende leningen niet toe te voegen aan uw kasboekje.
Houdt u soms wat geld over? Los dan eens wat extra af op uw lening. Begin altijd bij de duurste. Bij Freo lost u altijd kosteloos extra af van uw lening. En dat scheelt weer in de portemonnee.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

06 juni 2019 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
25 september 2020

Hoe werkt de rente van een lening?

Stel u gaat verbouwen of wilt een nieuwe auto, maar heeft daarvoor het geld niet achter de hand. Dan kan een lening de uitkomst bieden. Geld lenen kost geld, maar hoe veel geld de lening kost, de rente, verschilt. Wat is rente eigenlijk? En waarom betaalt u voor de ene lening meer dan de ander? Kortom: hoe werkt de rente van een lening? 

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
20 augustus 2020

Financieren: wat kost een Tiny House?

Denkt u aan het kopen van een Tiny House als tweede huis of vakantiewoning? De behoefte hierin is gegroeid. Daarnaast spreekt de filosofie hierachter steeds meer mensen aan. Maar wat kost zo'n huisje eigenlijk? En wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
07 april 2020

Wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Of u nu al jarenlang in loondienst bent, of pas een paar maanden: het verliezen van een baan is altijd een klap. Naast emoties die u mogelijk voelt, komt er ook financieel heel wat op u af. Uw loon ontvangt u niet meer maandelijks en u moet op banenjacht. Kortom: wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit