Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Klanttevredenheidscore Freo onverminderd hoog

Klanttevredenheidscore Freo onverminderd hoog

Alweer voor de 6e keer vroegen wij aan onze klanten “Hoe waarschijnlijk is het dat u Freo zou aanbevelen bij een vriend, familielid of collega?”. Bijna 2.700 van onze klanten beantwoordden deze vraag. En op de score mogen we opnieuw trots zijn!

Klanttevredenheid stabiel op +57

Omdat de klanttevredenheid in de financiële sector gemiddeld dus niet zo hoog is, is het elk jaar weer spannend wat ‘onze’ uitslag zal zijn. En wat blijkt? Gelukkig hebben we ook tijdens het coronajaar goed gescoord: net als in 2020 komt de NPS uit op +57. Tot dusver het hoogste niveau ooit gemeten voor Freo. Voor de groep klanten ‘minder dan een jaar klant’ is de NPS-score zelfs voor het vijfde jaar op rij gestegen van +64 naar +67.

Wat waarderen klanten aan Freo?

Onze kernwaarden ‘helder’, ‘betrouwbaar’ en ‘zorgvuldig’ vinden klanten vaak zeer goed passen bij Freo. Voor ‘persoonlijk’ en ‘voordelig’ geldt dit in iets mindere mate. Uitblinker in het onderzoek is onze Mijn Freo app. Deze wordt opnieuw gewaardeerd met een 9. Het meedenken met de klant krijgt een 8,2 en de betrokkenheid met mijn situatie een 8. 
 93% van onze klanten zou opnieuw voor Freo kiezen
Iets minder dan vorig jaar (2020: 96%), maar nog steeds zegt 93% van de klanten dat zij Freo ‘waarschijnlijk wel’ of ‘zeker wel’ bij een nieuwe leenbehoefte overwegen. En dat vinden wij een groot compliment. 

Of er ook iets beter kan?

Op de vraag ‘Wat kan Freo beter doen, zodat de kans groter wordt dat u Freo aanbeveelt bij anderen?’ sprongen deze punten eruit: 

  1. 23% geeft aan dat ze de indruk die ze van Freo hebben (imago) nog verbeterd kan worden. 
  2. Het verbeteren van onze productkenmerken en voorwaarden (22%), zoals de voordeligste van de markt zijn (40%) en meegaan met de marktrente (34%) worden door sommigen als verbeterpunten gezien.
  3. Freo is een online leenspecialist. Daarom ervaren onze klanten onze service niet altijd als ‘persoonlijk’. Dat wordt niet altijd als vervelend ervaren, maar behoort wel tot onze kernwaarden. Wij willen zowel het gemak van online, als de mogelijkheid tot telefonisch contact behouden. 

Uw feedback is belangrijk voor ons

De NPS-score vertelt ons elk jaar of wij onze klanten op de juiste manier helpen. Voor Freo betekent dit: focus op onze kernwaarden ‘betrouwbaar’ en ‘persoonlijk’. Het regelen van ‘alles rondom uw lening’ willen we zo makkelijk mogelijk houden. Ook op het gebied van productkenmerken en voorwaarden zijn er nog mooie stappen te zetten.
Wij hechten veel waarde aan uw feedback. Daarmee blijven wij onze dienstverlening verbeteren. Daarom zeg ik, namens heel Freo, bedankt voor deze geweldige score!

Ron van Vliet

Door Ron van Vliet

05 augustus 2021 | geplaatst in Freo nieuws

Meer over Freo nieuws

Lenen bij Freo is volledig en helder: wij vergelijken geen appels met peren
04 augustus 2021

Freo handbaldames naar kwartfinales

Het vrouwenhandbalteam boekt succes na succes in Tokio. Recent wonnen ze hun laatste poulewedstrijd van Montenegro met 30-29. De ploeg van de Franse coach Mayonnadeis daardoor op de tweede plaats geëindigd in de poule, net achter Noorwegen. Op naar de kwartfinales!

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
01 juli 2021

Handbaldames maken zich samen met Freo op voor het Drielandentoernooi

Aankomend weekend maakt het Nederlands handbaldamesteam zich op voor hun laatste toernooi in aanloop naar de Spelen. Tijdens het Drielandentoernooi van 2 t/m 4 juli in de Maaspoort (Den Bosch) treffen Nederland, Rusland en Zweden elkaar. Als sponsor is Freo van de partij met een leuke actie: probeer zo vaak mogelijk te scoren tegen de handbaldames en maak kans op een gesigneerde handbal!

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
14 april 2021

TeamNL Handbaldames van start op oefentoernooi Olympische Spelen

Op 14 april begint voor de Nederlandse handbaldames het drielandentoernooi in Kroatië. In totaal speelt het team twee wedstrijden tegen het thuisland en Brazilië. Voor vertrek was het nog even spannend voor onze ‘Freo’ handbaldames: maar liefst zeven speelsters moesten in quarantaine na clubwedstrijden in Duitsland.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit