Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Wist u dat? Ook dít zijn leningen

U kunt verschillende leningen oversluiten

Een telefoonabonnement met telefoon, kopen op afbetaling in een winkel of webshop, roodstaan bij de bank … een lening kan veel verschillende gezichten hebben. Bij Freo vinden we het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Daarom zetten we de verschillende leningen voor u op een rijtje.

Rood staan

Dat rood staan op de betaalrekening ook een vorm van lenen is, is bij veel mensen minder bekend. Rood staat betekent dat u meer geld kunt opnemen dan dat u op uw betaalrekening heeft staan.
Rood staan is praktisch, maar ook erg duur. U betaalt een hoog rentetarief (meestal zo rond de 10 procent) om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Creditcards

Een creditcard is een betaalmiddel met een afgesproken limiet. Een creditcard is aan te vragen bij banken en creditcardorganisaties. Met een creditcard is het mogelijk om te blijven betalen (bijvoorbeeld voor online aankopen, maar ook in winkels, hotels en restaurants) tot het limiet is bereikt. Met een creditcard koopt u op afbetaling: pas enkele weken schrijft de creditcardorganisatie de aankopen van uw betaalrekening af. Voor een creditcardbetaling betaalt u een hoge rente.

Kopen op afbetaling

Sommige (web)winkels bieden de mogelijkheid om op afbetaling te kopen. U koopt dan het product, maar betaalt pas later en in termijnen. Doordat er bij deze manier van betalen nog een bedrag open blijft staan waarover u rente moet betalen, is kopen op afbetaling ook een lening. Bij het kopen op afbetaling geldt vrijwel altijd het maximale rentetarief. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om een soort Doorlopend Krediet af te sluiten, waarbij u tot een bepaalde limiet aankopen mag doen.

Leasen

Er zijn twee lease-vormen: financial lease en private lease. In het geval van financiële leasing sluit u met de leverancier van het product een leaseovereenkomst af met daarin afspraken over het onderhoud en de garantie. Aan het eind van de leaseperiode is het vaak mogelijk om het product te kopen, zodat u de eigenaar hiervan wordt. Bij private leasing sluit u ook een leaseovereenkomst af, maar is er geen mogelijkheid om bij afloop van het contract het product te kopen. Vooral auto’s zijn op deze manier te leasen.

Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is een lening waarbij u eenmalig een bedrag ontvangt. U weet vooraf hoeveel u leent, hoe lang en wat u maandelijks voor de lening betaalt. Elke maand betaalt u een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. Een Persoonlijke Lening sluit u af wanneer u geld nodig heeft voor een bepaald leendoel, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe auto of het betalen van de verbouwing van uw woning.

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet is een lening zonder vaste looptijd. Tot een vooraf afgesproken bedrag is het mogelijk om steeds geld opnemen. Afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen. De looptijd van de lening is daardoor vooraf niet bekend. U beslist zelf wanneer u extra geld opneemt en hoeveel dit is (tot het maximumbedrag). De geldverstrekker hoeft niet te weten waar u dit geld voor gebruikt.

Een dure lening oversluiten

Heeft u een dure lening, dan is het wellicht mogelijk om deze over te sluiten. Een lening oversluiten is vaak aantrekkelijk en minder ingewikkeld dan u misschien denkt. Freo biedt u namelijk een overstapservice waarmee wij dit voor u regelen. Ook als u meerdere kleine leningen bij verschillende partijen heeft lopen (zoals een roodstand of postorderkrediet), kan het interessant zijn om deze op één plek onder te brengen. Wij vertellen u graag of overstappen naar Freo mogelijk is. 

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

31 oktober 2018 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
23 januari 2020

Digitaal aanleveren bij Freo

Freo is een specialist in online lenen. Een offerte vraagt u dan ook eenvoudig via de website aan. Na een voorlopige goedkeuring van uw aanvraag, ontvangt u een offertepakket met contract. Lever vervolgens uw documenten aan.

Uw documenten aanleveren bij Freo
22 januari 2020

Wat kan ik doen om het aanvraagproces te versnellen?

Als u een lening aanvraagt bij Freo wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten of uw aanvraag wordt goedgekeurd. In de helft van de gevallen duurt een aanvraag langer omdat niet alle documenten op de juiste manier bij ons worden aangeleverd. Onderstaande tips helpen u dat voorkomen.

Extra aflossen bij Freo is altijd boetevrij
14 januari 2020

De meest gestelde vragen over: een lening boetevrij aflossen

Het is een van de belangrijke voordelen van lenen bij Freo: bij ons kunt u altijd geheel of gedeeltelijk versneld aflossen. Hier zijn bij Freo geen kosten of boetes aan verbonden. Sommige kredietverstrekkers vragen wél geld als u uw lening eerder wilt aflossen dan de afgesproken looptijd. We zetten daarom de meest gestelde vragen op een rij: 

U kunt bij ons terecht

088-321 00 03 WhatsApp

Morgen van 8:00 - 21:00 uur weer bereikbaar

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit