Let op! Geld lenen kost geld

De meest gestelde vragen over: boetevrij aflossen

Door Piet Sleegers op 22 augustus 2016

Bouwvakker met kruiwagen

Het is een van de belangrijke voordelen van lenen bij Freo: bij ons kunt u altijd geheel of gedeeltelijk versneld aflossen. Hier zijn bij Freo geen kosten of boetes aan verbonden. Omdat sommige kredietverstrekkers wél geld vragen als u uw lening eerder wilt aflossen dan de afgesproken looptijd, komen hier veel vragen over binnen.

De meeste gestelde vragen op een rij:

1. Ik kan tussentijds (extra) aflossen. Zijn daar kosten aan verbonden?
Er zijn geen kosten verbonden aan aflossingen. U mag zelfs uw lening in z’n geheel vervroegd aflossen. Bij Freo zijn we van mening: leen alleen als het echt noodzakelijk is. Dus hebt u een financiële meevaller en kunt u uw lening eerder afbetalen? Zeker doen.

2. Hoe en wanneer kan ik mijn lening eerder aflossen?
Boetevrij aflossen kan zo vaak en zo veel als u wilt, ook als u een Persoonlijke Lening heeft. Maak het bedrag dat u wilt aflossen over op het rekeningnummer van Freo. Dit rekeningnummer is: NL59 RABO 0350 8106 48. Vermeld bij elke overboeking uw overeenkomstnummer. Zo weet u zeker dat het goed verwerkt wordt door onze administratie.

3. Kan ik ook aflossen via Mijn Freo?
Ook dat is mogelijk. In Mijn Freo heeft u zelfs de mogelijkheid extra af te lossen via iDeal. Makkelijk, snel en overzichtelijk.

4. Hoe lang duurt het voor mijn aflossing is verwerkt?
Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd van uw bank. Meestal is de aflossing binnen enkele werkdagen verwerkt en zichtbaar in Mijn Freo.

5. Waarom mag er zonder boete afgelost worden?
Wij vinden het belangrijk dat u met een gerust gevoel kunt lenen. Uw situatie kan veranderen, en daarmee uw leenbehoeftes. Als u geld over heeft en sneller kunt aflossen is dat voordeliger voor u. Vanuit ons motto ‘verantwoord lenen’ moedigen wij dit dan ook altijd aan.


Overige weblogs van Piet

Naar weblog overzicht

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit