Let op! Geld lenen kost geld

Vraag en antwoord

Wat de meeste mensen willen weten...

 • Heeft u een Persoonlijke Lening van Freo? Dan storten wij het volledige bedrag direct op uw rekening. Wanneer u over het geld kunt beschikken is onder andere afhankelijk van de verwerkingstijd van uw bank. Over het algemeen lukt dit altijd binnen één tot vier werkdagen. Heeft u een Doorlopend Krediet van Freo? Dan kunt u telefonisch of via Mijn Freo een opname doen. Ook in dit geval duurt het dan meestal één tot vier werkdagen voordat u het geld op uw rekening heeft. Vragen? Bel naar onze klantenservice: 088-321 00 03.

  Wordt ook getoond in: Wanneer staat het geld op mijn rekening?

 • Dat hangt van een aantal zaken af. Uw inkomen. Maar ook uw woonsituatie en vaste lasten. Met onze handige berekentool ziet u precies welk leenbedrag in uw situatie verantwoord is. Minder lenen kan natuurlijk ook.
  Bij een Persoonlijke Lening leent u bij Freo tussen de € 5.000 en maximaal € 75.000. Wij storten het bedrag in één keer op uw rekening.

  Persoonlijke Lening berekenen

  Bij een Doorlopend Krediet spreekt u een lening (limiet) af tussen de € 5.000 en € 75.000. Hierbinnen is het mogelijk geld op te nemen en af te lossen. Een Doorlopend Krediet is een flexibele vorm van lenen met een variabele rente.

  Doorlopend Krediet berekenen

  Wordt ook getoond in: Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

 • Limiet verhogen Doorlopend Krediet 

  Wilt u uw limiet verhogen? Dan kunt u een verzoek indienen in uw Mijn Freo-omgeving. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de aanvraag door te nemen. Indien de verhoging mogelijk is, kunt u de vrijblijvende offerte direct bekijken in Mijn Freo. De offerte ontvangt u ook per post. Gaat u akkoord? Dan kunt u het contract dat u per post heeft ontvangen ondertekenen en samen met de gevraagde documenten direct digitaal aanleveren in Mijn Freo. Dit doet u eenvoudig door de documenten te scannen of te fotograferen en te uploaden in uw persoonlijke omgeving. Uw lening aanvraag wordt vervolgens definitief beoordeeld. Binnen enkele werkdagen hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd. Indien u het contract en de documenten niet online wilt aanleveren, kunt u deze ook per post naar ons terug sturen. In dit geval zal de doorlooptijd van uw aanvraag langer zijn.

  Limiet verhogen Persoonlijke Lening 

  Het verhogen van het limiet van uw Persoonlijke Lening zien wij als het aangaan van een nieuw contract. Vraag daarom via de website een nieuwe offerte aan. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de aanvraag door te nemen. Indien de verhoging mogelijk is, kunt u de vrijblijvende offerte direct bekijken in Mijn Freo. De offerte ontvangt u ook per post. Gaat u akkoord met de ontvangen offerte? Dan kunt u het contract dat u per post heeft ontvangen ondertekenen en samen met de gevraagde documenten direct digitaal aanleveren in Mijn Freo. Dit doet u eenvoudig door de documenten te scannen of te fotograferen en te uploaden in uw persoonlijke omgeving. Uw lening aanvraag wordt vervolgens definitief beoordeeld. Binnen enkele werkdagen hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd. Indien u de offerte en documenten niet online wilt aanleveren, kunt u deze ook per post naar ons terug sturen. In dit geval zal de doorlooptijd van uw aanvraag langer zijn.

  Limiet verlagen Doorlopend Krediet 

  Wilt u uw limiet verlagen? Dan kunt u dit eenvoudig zelf regelen via Mijn Freo. Ook kunt u de limietverlaging schriftelijk of via e-mail (mijnfreo@freo.nl) doorgeven. Zodra wij uw verzoek hebben ontvangen, krijgt u per post een brief ter bevestiging. Deze brief dient u te ondertekenen en samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs te retourneren. De verlaging van het limiet is direct zichtbaar na verwerking van uw verzoek. Houd er rekening mee dat bij een lager limiet soms een ander rentetarief hoort.

  Limiet verlagen Persoonlijke Lening 

  Het verlagen van het limiet van uw Persoonlijke Lening zien wij als het aangaan van een nieuw contract. Vraag daarom via de website een nieuwe offerte aan voor een lager bedrag. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de aanvraag door te nemen. De vrijblijvende offerte kunt u hierna direct bekijken in Mijn Freo. De offerte ontvangt u ook per post. Gaat u akkoord met de ontvangen offerte? Dan kunt u het contract dat u per post heeft ontvangen ondertekenen en samen met de gevraagde documenten direct digitaal aanleveren in Mijn Freo. Dit doet u eenvoudig door de documenten te scannen of te fotograferen en te uploaden in uw persoonlijke omgeving. Uw lening aanvraag wordt vervolgens definitief beoordeeld. Binnen enkele werkdagen hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd. Houd er rekening mee dat bij een lager limiet soms een ander rentetarief hoort. Indien u de offerte en documenten niet online wilt aanleveren, kunt u deze ook per post naar ons terug sturen. In dit geval zal de doorlooptijd van uw aanvraag langer zijn.

  Wordt ook getoond in: Hoe kan ik mijn limiet verhogen of verlagen?

 • Het rentepercentage is afhankelijk van het leenbedrag. Hoe hoger de lening, hoe lager de rente. In uw persoonlijke Mijn Freo-omgeving ziet u welk rentepercentage u betaalt per jaar.

  Wordt ook getoond in: Welk rentepercentage betaal ik per jaar?

 • U kunt extra aflossen zo vaak en zo veel als u wilt. Bij Freo is dit altijd boetevrij. Maak de extra aflossing(en) naar ons over vanaf het rekeningnummer waarvan wij ook incasseren. De extra aflossing(en) kunt u overmaken naar IBAN NL59 RABO 0350 8106 48 t.n.v. Freo. Vermeld alstublieft uw contractnummer bij elke overboeking. U kunt ook extra aflossen via iDeal in Mijn Freo. Kies het bedrag dat u wilt overmaken en betaal via iDeal. Het overboeken werkt hetzelfde als betalen in een webshop. 

  Let op: door de extra aflossing vervalt de maandbetaling niet!

  Wordt ook getoond in: Hoe kan ik extra aflossen?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit