Let op! Geld lenen kost geld

Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet (ook wel flexibele lening) kunt u binnen de afgesproken kredietlimiet opnemen en aflossen. Rente betaalt u alleen over het opgenomen bedrag. Ontdek meer over deze flexibele lening.

Doorlopend Krediet
vanaf
4,6
%
 • Flexibel opnemen en aflossen
 • Variabele lage rente
 • Betaal alleen rente over het opgenomen geld
 • Kosteloos extra aflossen
 • Variabele looptijd

Wat is een Doorlopend Krediet?

Een Doorlopend Krediet is een flexibele lening. U spreekt een bedrag met ons af (kredietlimiet). Bij Freo ligt dit bedrag tussen de € 5.000 en € 75.000. Binnen dit kredietlimiet kunt u steeds geld opnemen en aflossen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Anders dan bij een Persoonlijke Lening is dat de rente van een Doorlopend Krediet kan stijgen of dalen. Lees hier meer over het verschil tussen een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet.

Wanneer sluit ik deze flexibele lening af?

Sluit een Doorlopend Krediet af als u van tevoren niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Bij deze flexibele lening geeft u het beschikbare geld binnen het kredietlimiet meestal geleidelijk uit. U neemt het bedrag op dat u nodig heeft op en lost dit weer geleidelijk af.

Steuntje in de rug

"Sommige periodes in uw leven zijn duurder dan andere. Misschien heeft u behoefte aan een financieel steuntje in de rug. Een Doorlopend Krediet kan dan uitkomst bieden. Dit is een lening waarbinnen u flexibel kunt opnemen en aflossen."

- Piet Sleegers, Product Specialist Financieren
Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Hoe werkt een Doorlopend Krediet?

Een Doorlopend Krediet werkt als volgt: u vraagt het bedrag aan waarbinnen u graag zou willen opnemen en aflossen (de kredietlimiet). De hoogte van uw lening is afhankelijk van uw inkomen, lasten en persoonlijke omstandigheden. 

Is de lening akkoord? Dan kunt u binnen het afgesproken leenbedrag (kredietlimiet) het benodigde bedrag opnemen. Wanneer en hoeveel u binnen het kredietlimiet opneemt, dat bepaalt u zelf. Extra opnemen doet u via uw beveiligde online leenomgeving, Mijn Freo. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u ook echt heeft opgenomen. Hiervoor betaalt u elke maand een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Naast de maandelijkse aflossing kunt u bij Freo altijd kosteloos extra aflossen. Het extra aflossen doet eenvoudig u in Mijn Freo via iDeal en werkt hetzelfde als betalen in een webshop. 

Hoe lang kan ik gebruik maken van deze flexibele lening?

U bepaalt ook zelf hoe lang u gebruik wilt maken van uw Doorlopend Krediet. De maximale looptijd is 12 jaar. Korter mag dus ook. Na twee jaar verlagen wij uw bestedingsruimte geleidelijk, zodat u niet te lang aan uw lening vastzit. Dit gaat geleidelijk door totdat uw lening helemaal op 0,- staat. Wilt u na twee jaar toch nog gebruikmaken van de volledige opnameruimte? Dan kijken wij of de nieuwe lening bij uw persoonlijke en financiële situatie past.

Minimaal vereiste acceptatievoorwaarden Doorlopend Krediet

 • U bent tussen de 18 tot 64 jaar en 11 maanden oud
 • U woont in Nederland en heeft een geldig identiteitsbewijs
 • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning voor onbetaalde tijd
 • U ontvangt een regelmatig inkomen (zoals salaris of pensioen, maar bijvoorbeeld geen studiefinanciering)

Bekijk hier alle acceptatievoorwaarden voor een Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet afsluiten bij Freo in vier stappen

Na het doen van de berekening weet u hoeveel u maximaal verstandig kunt lenen. Wilt u weten of de lening echt bij u past? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Deze vier stappen kunt u verwachten na het aanvragen van uw offerte: 

 • Stap 1. Uw aanvraag doornemen
  Wij nemen binnen één werkdag contact op om de aanvraag met u door te nemen. Heeft u bijvoorbeeld nog andere leningen lopen? Dit toetsen wij bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Ook checken we samen met u of al uw ingevulde gegevens kloppen. En of u nog eventuele vragen voor ons heeft.

 • Stap 2. Offerte ontvangen
  Kunt u lenen bij Freo? Dan ontvangt u uw besproken offerte in Mijn Freo, uw beveiligde online leenomgeving.

 • Stap 3. Offerte ondertekenen en documenten aanleveren
  In deze stap levert u uw documenten aan in Mijn Freo. Hier ondertekent u ook de offerte wanneer u akkoord bent. Dan beoordelen wij uw aanvraag. 

 • Stap 4. Het geld op uw rekening ontvangen
  Is uw aanvraag akkoord? Geef dan bij het ondertekenen van de lening aan of u direct een eerste opname wilt doen. Deze eerste opname staat binnen een of twee werkdagen op uw rekening. Dit is afhankelijk van uw bank.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


Wat de meeste mensen willen weten over deze flexibele leenvorm...

 • Heeft u een lening aangevraagd en uw documenten geüpload in Mijn Freo? Dan duurt het enkele dagen om uw documenten te beoordelen. Hoe lang dit duurt hangt af van de drukte op dat moment. Benieuwd hoe lang het duurt? Log in op Mijn Freo voor de actuele doorlooptijd. 

  Persoonlijke Lening
  Zijn uw aangeleverde documenten goedgekeurd? Dan storten wij het volledige bedrag direct op uw rekening. Wanneer u over het geld kunt beschikken is afhankelijk van de verwerkingstijd van uw bank. Meestal lukt dit binnen één tot vier werkdagen.

  Doorlopend Krediet
  Zijn uw aangeleverde documenten goedgekeurd? En heeft u in de offerte voor een Doorlopend Krediet een 'eerste opname' ingevuld? Dan storten wij dit bedrag direct na goedkeuring van de lening op uw rekening. Neemt u tussentijds geld op? Dan kunt u geld opnemen in Mijn Freo. Ook dan duurt het meestal één tot vier werkdagen voordat het geld op uw rekening staat.

  Vragen? Bel naar onze klantenservice: 088-321 00 03.

 • De rente van een Doorlopend Krediet is variabel. Dit betekent dat de rente kan stijgen of dalen. Hoe is de variabele rente opgebouwd? 

  1. De rente van Freo bestaat uit de volgende onderdelen: een basistarief, opslagen op basis van ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en kapitaalkosten, doorlopende kosten (bijvoorbeeld voor administratie en beheer) en een winstopslag.

  2. Freo kan de hoogte van deze afzonderlijke onderdelen altijd wijzigen. Hierdoor verandert ook de hoogte van de variabele rente.

  3. Ook de onderdelen waaruit de variabele rente bestaat kunnen wij wijzigen, verwijderen of toevoegen.
  Bij een rentewijziging brengen wij u zo snel mogelijk op de hoogte. De actuele rente is altijd zichtbaar in Mijn Freo.

 • U kunt de hoogte van uw maandbedrag zelf bepalen. Houd er wel rekening mee dat uw maandbedrag minimaal 1% van de totale lening moet zijn (bij een lening van 25.000 euro is dit bijvoorbeeld 250 euro). Freo raadt, als het mogelijk is, een aflospercentage van 2% aan. Uw lening is dan sneller afbetaald.

  Uw maandbedrag is zichtbaar in Mijn Freo

Wat kost een Doorlopend Krediet?

Hoeveel een Doorlopend Krediet kost hangt af van het leenbedrag, de rente, het maandbedrag en de looptijd. Lost u de lening sneller af? Dan wordt de totale prijs van de lening lager. Bij Freo is dit altijd kosteloos. Hieronder ziet u een voorbeeld van mogelijke leenbedragen en actuele rente van een Doorlopend Krediet.

Krediet-
­bedrag
Maand­-
bedrag
Variabele
debetrente
Jaarlijks
kosten-
percentage
Theore­tische
looptijd
in maanden
Totale prijs van
de lening
5.000 100 6,0% 6,0% 58 5.743,98
10.000 200 5,6% 5,6% 57 11.371,87
15.000 300 4,7% 4,7% 56 16.685,02
25.000 500 4,6% 4,6% 56 27.741,16
50.000 1.000 4,6% 4,6% 56 55.482,32
75.000 1.500 4,6% 4,6% 56 83.223,48

Een Doorlopend Krediet heeft een flexibel opneembaar bedrag met een variabele rente. Dit betekent dat de rente kan wijzigen. De rente die u betaalt, hangt af van de hoogte van het bedrag dat u leent. 

U kunt bij ons terecht

088-321 00 03 WhatsApp

Morgen van 8:00 - 21:00 uur weer bereikbaar

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit