Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een bedrag. Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto over verbouwing. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Persoonlijke Lening
vanaf
3,6
%
 • Geld direct op uw rekening
 • Vaste lage rente
 • Betaal een vast bedrag per maand
 • Kosteloos extra aflossen
 • Kies uw gewenste looptijd

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is een lening waarbij u eenmalig een bedrag ontvangt. Bij Freo ligt dit bedrag tussen de € 5.000 en € 75.000. Deze lost u binnen de 6 tot 120 maanden af. U weet vooraf hoeveel u leent, hoe lang en wat u maandelijks voor de lening betaalt. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De looptijd van deze leenvorm? Die staat vast. Althans, als u verder geen extra aflossingen doet. Bij Freo is extra aflossen altijd boetevrij.

Wanneer een Persoonlijke Lening afsluiten?

Weet u van tevoren precies hoeveel geld u nodig heeft voor een bepaalde aankoop of project? Daar past een Persoonlijke Lening bij. Bij een Persoonlijke Lening geeft u het geld meestal in één keer uit. Dit zijn een paar voorbeelden:

 • (Onverwachte) aanschaf van een nieuwe auto
 • Nieuwe keuken op het oog en geen spaargeld
 • Dakkapel laten plaatsen voor extra ruimte en geen spaargeld

Belastingvoordeel

"De rente van een persoonlijke lening kunt u, wanneer u de lening alleen gebruikt voor een verbouwing, van uw belasting aftrekken. Net als bij een hypotheek."

- Piet Sleegers, Product Specialist Financieren
Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Verbouwen: hoe werkt renteaftrek bij een Persoonlijke Lening?

De rente van een Persoonlijke Lening is aftrekbaar in Box 1 - belastbaar inkomen uit werk en woning – op voorwaarde dat u de lening voor woningverbetering gebruikt. Het gaat dus om de aankoop, verbouwing of onderhoud van uw eigen woning. Het geldt dus niet voor bijvoorbeeld nieuwe meubels. 

Minimaal vereiste acceptatievoorwaarden Persoonlijke Lening

 • U bent tussen de 18 en 70 jaar oud
 • U woont in Nederland en heeft een geldig identiteitsbewijs
 • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning voor onbetaalde tijd
 • U ontvangt een regelmatig inkomen (zoals salaris of pensioen, maar bijvoorbeeld geen studiefinanciering)

Bekijk hier alle acceptatievoorwaarden voor een Persoonlijke Lening.

Lenen bij Freo in vier stappen

Na het doen van de berekening weet u hoeveel u maximaal verstandig kunt lenen. Wilt u weten of de lening echt bij u past? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Deze vier stappen kunt u verwachten na het aanvragen van uw offerte: 

 • Stap 1. Uw aanvraag doornemen
  Wij nemen binnen één werkdag contact op om de aanvraag met u door te nemen. Heeft u bijvoorbeeld nog andere leningen lopen? Dit toetsen wij bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Ook checken we samen met u of al uw ingevulde gegevens kloppen. En of u nog eventuele vragen voor ons heeft.

 • Stap 2. Offerte ontvangen
  Kunt u lenen bij Freo? Dan ontvangt u uw besproken offerte in Mijn Freo, uw beveiligde online leenomgeving.

 • Stap 3. Offerte ondertekenen en documenten aanleveren
  In deze stap levert u uw documenten aan in Mijn Freo. Hier ondertekent u ook de offerte wanneer u akkoord bent. Dan beoordelen wij uw aanvraag. 

 • Stap 4. Het geld op uw rekening ontvangen
  Is uw aanvraag akkoord? Dan staat het geld binnen een of twee werkdagen op uw rekening. Dit is afhankelijk van uw bank.  

Vraag een vrijblijvende offerte aan


Wat de meeste mensen willen weten...

 • Heeft u een lening aangevraagd en uw documenten geüpload in Mijn Freo? Dan duurt het enkele dagen om uw documenten te beoordelen. Hoe lang dit duurt hangt af van de drukte op dat moment. Benieuwd hoe lang het duurt? Log in op Mijn Freo voor de actuele doorlooptijd. 

  Persoonlijke Lening
  Zijn uw aangeleverde documenten goedgekeurd? Dan storten wij het volledige bedrag direct op uw rekening. Wanneer u over het geld kunt beschikken is afhankelijk van de verwerkingstijd van uw bank. Meestal lukt dit binnen één tot vier werkdagen.

  Doorlopend Krediet
  Zijn uw aangeleverde documenten goedgekeurd? En heeft u in de offerte voor een Doorlopend Krediet een 'eerste opname' ingevuld? Dan storten wij dit bedrag direct na goedkeuring van de lening op uw rekening. Neemt u tussentijds geld op? Dan kunt u geld opnemen in Mijn Freo. Ook dan duurt het meestal één tot vier werkdagen voordat het geld op uw rekening staat.

  Vragen? Bel naar onze klantenservice: 088-321 00 03.

 • Om uw aanvraag te kunnen beoordelen hebben wij van u in ieder geval nodig:

  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs op naam van de aanvrager(s) (bij een identiteitsbewijs, nieuw paspoort of rijbewijs ook kopie achterkant met handtekening).
    
  • Een kopie van een recente specificatie - niet ouder dan twee maanden - van het hoofdinkomen (bijvoorbeeld salarisstrook, pensioen- en/of uitkeringsspecificatie).

  • Een kopie van een recent bankafschrift (met tenaamstelling) – niet ouder dan twee maanden - met bijschrijving van het salaris en afschrijving van de woonlasten. Dit mag ook een uitdraai zijn van internetbankieren. Houd er rekening mee dat dit een uitdraai moet zijn vanuit uw online bankieromgeving, gedownload in pdf format.
   Let op: een printscreen is onvoldoende, net als het knippen en plakken in Word!

  Daarnaast kunnen er aanvullend nog een aantal documenten worden opgevraagd, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

 • U kunt de hoogte van uw maandbedrag zelf bepalen. Houd er wel rekening mee dat uw maandbedrag minimaal 1% van de totale lening moet zijn (bij een lening van 25.000 euro is dit bijvoorbeeld 250 euro). Freo raadt, als het mogelijk is, een aflospercentage van 2% aan. Uw lening is dan sneller afbetaald.

  Uw maandbedrag is zichtbaar in Mijn Freo

Wat kost een Persoonlijke Lening?

Hoeveel een Persoonlijke Lening kost hangt af van het leenbedrag, de rente, het maandbedrag en de looptijd. Lost u de lening sneller af? Dan wordt de totale prijs van de lening lager. Bij Freo is dit altijd kosteloos. Hieronder ziet u een voorbeeld van mogelijke leenbedragen en actuele rentes.

Krediet-
bedrag
Maand-
bedrag
Vaste
debetrente
Jaarlijks
kosten-
percentage
Looptijd
in 
maanden
Totale prijs van
de lening*
5.000 97,40
6,5% 6,5% 60 5.844,00
10.000 189,08
5,2% 5,2% 60 11.344,80
15.000 278,38
4,4% 4,4% 60 16.702,80
25.000 457,43
3,8% 3,8% 60 27.466,02
50.000 910,53
3,6% 3,6% 60 54.631,59
75.000 1.365,79 3,6% 3,6% 60 81.947,38

Bij een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een vast bedrag met een vaste rente. De rente die u betaalt, hangt af van de hoogte van het bedrag dat u leent.

U kunt bij ons terecht

088-321 00 03 WhatsApp

Vandaag van 8:00 - 21:00 uur weer bereikbaar

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit