Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Een lening naast een hypotheek

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo

Vroeger was het niet meer dan normaal om méér te lenen bij de bank dan de koopprijs van de woning. Bijvoorbeeld om de verbouwing te kunnen financieren. Door de strengere regels van de overheid rondom hypotheken wordt dat steeds moeilijker. En vanaf 2018 is het zelfs helemaal niet meer mogelijk. Voor het betalen van de verbouwing moet een andere oplossing gezocht worden. Eigen geld bijvoorbeeld. En dat heeft niet iedereen zomaar voorhanden.

Welke opties zijn er?

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Naast het gebruik van eigen geld is dat bijvoorbeeld het afsluiten van een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet náást de hypotheek. Een voordeel is dat deze leningen vaak een kortere looptijd hebben dan een hypotheek. Je lost de schuld dus sneller af. En dat is toch een lekker gevoel.

Nieuwe wetgeving

Om de woningmarkt weer in beweging te krijgen heeft het kabinet een aantal regels rondom dit onderwerp versoepeld. Zo mag de rente die je betaalt voor de lening onder voorwaarden afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Dit geldt voor leningen die zijn afgesloten ná 28 oktober 2012. En voor een periode van tien jaar. Momenteel ligt er een wetsvoorstel om dit te verhogen naar vijftien jaar. Meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst.

Eef van Opdorp - Financieel Deskundige

Door Eef van Opdorp

06 oktober 2014 | geplaatst in Verbouwen

Meer over Verbouwen

De rente van een Persoonlijke Lening bij een verbouwing kan aftrekbaar zijn
15 januari 2020

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

U gaat uw huis verbouwen. De badkamer of keuken is aan vervanging toe of u wilt simpelweg uw woonplezier verbeteren. Dit bedrag sparen is niet altijd een optie, dus dan kan lenen een interessant alternatief zijn. Een hypotheek of een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld. Wist u dat u de rente van een Persoonlijke Lening, net als bij een hypotheek, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is? Freo legt het uit.

Geld lenen voor een verbouwing
08 april 2019

Lenen voor uw verbouwing? Zo komt u niet voor verrassingen te staan

Is uw woning aan een verbouwing toe? Of heeft u een nieuw huis op het oog waar nog een hoop moet gebeuren? Dan is het natuurlijk fijn als u daarvoor uw eigen spaargeld kunt gebruiken. Maar wat als u zo’n (groot) bedrag niet achter de hand heeft? Dan is lenen voor uw verbouwing misschien iets voor u.

De voordelen van verbouwen ten opzichte van verhuizen
15 maart 2019

Verhuizen of verbouwen?

Voldoet uw huis nog aan al uw wensen? Of is uw woning met het oog op de toekomst een maatje te klein aan het worden? Verhuizen of verbouwen zijn twee mogelijkheden om ook later nog fijn te wonen. Welke keuze maakt u?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op je device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 21.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit