Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Verbouwing financieren met een hypotheek of lening?

De voordelen van een Persoonlijke Lening ten opzichte van een (tweede) hypotheek afsluiten voor uw verbouwing.

Heeft u verbouwwensen maar niet genoeg spaargeld achter de hand? Dan is het verhogen van uw hypotheek of het afsluiten van een lening misschien een uitkomst. Lees de voor- en nadelen.

Wanneer u een lening afsluit voor een verbouwing, is een Persoonlijke Lening vaak ook een voordelige optie. Omdat de rente hierbij in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar (Belastingdienst) is. Hieronder gaan we dan ook uit van een Persoonlijke Lening.

Persoonlijke Lening

Een lening hoeft u niet per se bij de verstrekker van uw hypotheek af te sluiten. Vergelijk eens de tarieven en voorwaarden met een lening bij Freo. En kies de lening die het best bij u past. De voordelen van het afsluiten van een Persoonlijke Lening van Freo voor uw verbouwing:

  • Rente is aftrekbaar wanneer de lening volledig voor de verbouwing is gebruikt. Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie of vraag uw adviseur naar de mogelijkheden
  • Geen afsluit-, taxatie- of notariskosten
  • Op ieder moment boetevrij (geheel of gedeeltelijk) aflossen

Hypotheek verhogen of een nieuwe hypotheek

Als de hypotheekrente laag staat, kan het aantrekkelijk zijn uw hypotheek te verhogen of over te sluiten. Een tweede hypotheek afsluiten is ook mogelijk. De voordelen van een hypotheek voor uw verbouwing:

  • Hypotheekrente is aftrekbaar wanneer de lening volledig voor de verbouwing is gebruikt
  • Meestal lagere rente dan een lening
  • Langere looptijden mogelijk

Een nadeel van een nieuwe hypotheek of het verhogen van uw bestaande hypotheek zijn de extra kosten. Zo betaalt u vaak afsluit- taxatie of notariskosten. Ook kan het zijn dat de kredietverstrekker een boete in rekening brengt als u extra of vervroegd af wil lossen. Bij Freo is dit dus nooit zo.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

30 augustus 2017 | geplaatst in Verbouwen

Meer over Verbouwen

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
31 januari 2020

Geld lenen naast uw hypotheek

In 2020 is de maximale hypotheek vastgesteld op 100%. Het is daarom niet mogelijk om meer te lenen bij de bank dan de kostprijs van de woning. Wat als u toch nog iets aan uw woning wilt veranderen?

De rente van een Persoonlijke Lening bij een verbouwing kan aftrekbaar zijn
15 januari 2020

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

U gaat uw huis verbouwen. De badkamer of keuken is aan vervanging toe of u wilt simpelweg uw woonplezier verbeteren. Dit bedrag sparen is niet altijd een optie, dus dan kan lenen een interessant alternatief zijn. Een hypotheek of een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld. Wist u dat u de rente van een Persoonlijke Lening, net als bij een hypotheek, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is? Freo legt het uit.

Geld lenen voor een verbouwing
08 april 2019

Geld lenen voor uw verbouwing? Zo komt u niet voor verrassingen te staan

Is uw woning aan een verbouwing toe? Of heeft u een nieuw huis op het oog waar nog een hoop moet gebeuren? Dan is het natuurlijk fijn als u daarvoor uw eigen spaargeld kunt gebruiken. Maar wat als u zo’n (groot) bedrag niet achter de hand heeft? Dan is lenen voor uw verbouwing misschien iets voor u.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit