Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Is je huis aan verbouwing toe?

Leentips van Freo voor de lening voor uw verbouwing

Bijna alle huizenbezitters gaan ervan uit dat het nemen van een tweede hypotheek de beste manier is om een verbouwing te financieren. In sommige gevallen is dat ook zo, maar niet altijd. Het hangt echt af van je persoonlijke situatie. Er is namelijk ook nog een ander alternatief: de Persoonlijke Lening.

Gezien de huidige woningmarkt besluiten drie kwart van de Nederlanders te blijven zitten waar ze zitten. Maar ondertussen stort wel de keuken in of zijn er meer kinderen dan slaapkamers. Dan is verbouwen een prima plan en waardevermeerderend voor je huis. Maar bij het woord verbouwing krijg ik toch altijd de neiging om te preken: zorg ervoor dat je alle mogelijkheden op een rij zet en daaruit stap voor stap de beste deal kiest.

Stap 1

Laat je niet verleiden door de roze verbouwingsbril. Dus niet ‘hoeveel kan ik maximaal lenen’ maar ‘hoeveel geld heb ik nodig voor de verbouwing’.

Stap 2

Hoe ga ik mijn verbouwing financieren? Of je nu voor een tweede hypotheek gaat of een Persoonlijke Lening, het gaat hier niet om een spijkerbroek. Neem de tijd om uit te pluizen wat voor jou de beste optie is.

Stap 3

Kan ik een tweede hypotheek krijgen? Dit brengt kosten met zich mee: advieskosten, afsluitkosten, taxatie- en notariskosten. Daarnaast betaal je natuurlijk rente over het geleende bedrag. Je kunt deze kosten onder voorwaarden aftrekken bij de Belastingdienst.

Stap 4

Kan ik een Persoonlijke Lening krijgen? Hier ben je geen extra kosten kwijt, maar je betaalt wel iets meer rente. Toch kan dit in een aantal gevallen goedkoper uitpakken dan een tweede hypotheek. Ook de rente van de Persoonlijke Lening kun je aftrekken bij de Belastingdienst. Wel belangrijk dat je je aan de voorwaarden van de Belastingdienst houdt en het geld gebruikt voor de verbouwing.

Stap 5

Weeg af wat voor jou de beste keuze is. Let er in alle gevallen op dat je snapt waar je voor tekent en dat u zich niet allerlei extra producten laat aansmeren. Houd het simpel: als je het snapt doen, als je het niet helemaal snapt: niet doen.

Btw-voordeel

Liever volgend jaar verbouwen? Denk daar nog eens goed over na. De overheid heeft in ieder geval voor dit jaar nog bepaald dat het inhuren van werklui geen 21% btw kost, maar 6%. Dus was u eerst voor een klus van € 5000 aan btw € 1050 kwijt, nu is dat maar € 300. Scheelt toch € 750. Hoogstwaarschijnlijk wordt deze regeling verlengd tot halverwege 2015.

Lees hier meer over de Persoonlijke Lening van Freo

Eef van Opdorp - Financieel Deskundige

Door Eef van Opdorp

23 oktober 2014 | geplaatst in Verbouwen

Meer over Verbouwen

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
31 januari 2020

Geld lenen naast uw hypotheek

In 2020 is de maximale hypotheek vastgesteld op 100%. Het is daarom niet mogelijk om meer te lenen bij de bank dan de kostprijs van de woning. Wat als u toch nog iets aan uw woning wilt veranderen?

De rente van een Persoonlijke Lening bij een verbouwing kan aftrekbaar zijn
15 januari 2020

Rente bij verbouwing ook aftrekbaar met Persoonlijke Lening

U gaat uw huis verbouwen. De badkamer of keuken is aan vervanging toe of u wilt simpelweg uw woonplezier verbeteren. Dit bedrag sparen is niet altijd een optie, dus dan kan lenen een interessant alternatief zijn. Een hypotheek of een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld. Wist u dat u de rente van een Persoonlijke Lening, net als bij een hypotheek, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is? Freo legt het uit.

Geld lenen voor een verbouwing
08 april 2019

Geld lenen voor uw verbouwing? Zo komt u niet voor verrassingen te staan

Is uw woning aan een verbouwing toe? Of heeft u een nieuw huis op het oog waar nog een hoop moet gebeuren? Dan is het natuurlijk fijn als u daarvoor uw eigen spaargeld kunt gebruiken. Maar wat als u zo’n (groot) bedrag niet achter de hand heeft? Dan is lenen voor uw verbouwing misschien iets voor u.

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit