Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Voorkom betalingsachterstanden: stap over naar één grotere lening

Zonder extra kosten extra aflossen bij Freo

Stiekem hebben mensen veel leningen lopen. Een hypotheek. Een betaalpas waarmee we rood staan. Een televisie op afbetaling. We moeten hierop iedere maand een deel aflossen. Vaak is dat een heel gepuzzel. Wanneer komen uw inkomsten binnen? En wanneer moet u alles betalen? Loopt dit mooi in elkaar over? Of is het één warboel, waardoor u betalingen vergeet? Maak het uzelf gemakkelijk met één grote lening.

Veel mensen betalen de maandbedragen bij voorkeur via automatische incasso. Want dan kan er niets misgaan, toch? Helaas werkt het in de praktijk toch anders. Inkomsten, zoals salaris, zorgtoeslag of de hypotheekrenteaftrek, komen bijna nooit op dezelfde dag binnen. Het tegelijk betalen van álle rekeningen gaat dus ook niet altijd lukken. Zo ontstaan betalingsachterstanden. 

BKR-notering

Heeft u een betalingsachterstand van meer dan twee maanden? Dan kunt u een ‘negatieve notering’ krijgen van het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Grote en kleine leningen, zoals een aanvraag voor een hypotheek of een mobiel telefoonabonnement, lopen dan gevaar.

Houd de betalingen in eigen hand

Slimmer is om de betalingen in eigen hand te houden. Daarbij is een strakke planning nodig. Naast uw hypotheek heeft u namelijk meer leningen dan u denkt. Een betaalpas waarmee u in het rood staat, een computer op afbetaling, een persoonlijke lening voor uw auto. Wat u nodig heeft, is overzicht.

Sluit één grotere lening af

Met een heleboel kleine leningen heeft u allesbehalve overzicht. Eén grotere lening, waarmee u in één keer alles betaalt, geeft duidelijkheid en structuur. U hoeft nog maar aan één aflossing per maand te denken, wat de kans op een negatieve BKR-notering verkleint. Daarnaast levert de overstap van meerdere kleine leningen naar één grotere lening u een mooie rentebesparing op.

Stap over …

Stiekem heeft u meer kleine leningen dan u denkt. Al deze kleintjes zijn samen relatief duurder dan één grotere lening. Bereken of ook u goedkoper uit bent met één grotere lening. Bekijk de mogelijkheden >

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

12 februari 2019 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
25 september 2020

Hoe werkt de rente van een lening?

Stel u gaat verbouwen of wilt een nieuwe auto, maar heeft daarvoor het geld niet achter de hand. Dan kan een lening de uitkomst bieden. Geld lenen kost geld, maar hoe veel geld de lening kost, de rente, verschilt. Wat is rente eigenlijk? En waarom betaalt u voor de ene lening meer dan de ander? Kortom: hoe werkt de rente van een lening? 

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
20 augustus 2020

Financieren: wat kost een Tiny House?

Denkt u aan het kopen van een Tiny House als tweede huis of vakantiewoning? De behoefte hierin is gegroeid. Daarnaast spreekt de filosofie hierachter steeds meer mensen aan. Maar wat kost zo'n huisje eigenlijk? En wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
07 april 2020

Wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Of u nu al jarenlang in loondienst bent, of pas een paar maanden: het verliezen van een baan is altijd een klap. Naast emoties die u mogelijk voelt, komt er ook financieel heel wat op u af. Uw loon ontvangt u niet meer maandelijks en u moet op banenjacht. Kortom: wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit