Let op! Geld lenen kost geld

Terug

Wat gebeurt er met een lening na overlijden?

Freo heeft Net Promoter Score +56

Het is niet het eerste waar u aan denkt als u een lening afsluit. Want een lening afsluiten doet u vaak voor een langere periode. Maar wat gebeurt er met een schuld na overlijden?

Sinds 20 december 2012 is het bij Freo niet meer mogelijk om Nabestaandenbescherming af te sluiten. Dit was een product waarmee u uw nabestaanden kon beschermen tegen een restschuld na uw overlijden. Heeft u uw lening ná deze datum afgesloten? Dan komt een Freo-lening automatisch op naam van uw erfgenamen te staan.

Overlijdensrisicoverzekering

Heeft u een lening bij Freo en wilt u uw nabestaanden beschermen tegen een eventuele restschuld? Het is mogelijk om zo’n verzekering ergens anders af te sluiten. Bijvoorbeeld bij uw bank of tussenpersoon. Vraag uw adviseur voor meer informatie.

Check de voorwaarden

Let bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering goed op de kleine lettertjes. Sommige aanbieders schelden na overlijden de volledige schuld kwijt. Anderen maar een deel ervan. Vergelijk dus net als bij een lening altijd goed de voorwaarden.

Piet Sleegers - Product Specialist Financieren Freo

Door Piet Sleegers

29 april 2019 | geplaatst in Leentips

Meer over Leentips

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
25 september 2020

Hoe werkt de rente van een lening?

Stel u gaat verbouwen of wilt een nieuwe auto, maar heeft daarvoor het geld niet achter de hand. Dan kan een lening de uitkomst bieden. Geld lenen kost geld, maar hoe veel geld de lening kost, de rente, verschilt. Wat is rente eigenlijk? En waarom betaalt u voor de ene lening meer dan de ander? Kortom: hoe werkt de rente van een lening? 

Gemakkelijk digitaal aanleveren bij Freo
20 augustus 2020

Financieren: wat kost een Tiny House?

Denkt u aan het kopen van een Tiny House als tweede huis of vakantiewoning? De behoefte hierin is gegroeid. Daarnaast spreekt de filosofie hierachter steeds meer mensen aan. Maar wat kost zo'n huisje eigenlijk? En wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet bij Freo
07 april 2020

Wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Of u nu al jarenlang in loondienst bent, of pas een paar maanden: het verliezen van een baan is altijd een klap. Naast emoties die u mogelijk voelt, komt er ook financieel heel wat op u af. Uw loon ontvangt u niet meer maandelijks en u moet op banenjacht. Kortom: wat moet ik doen als ik mijn baan verlies?

Contact via WhatsApp

Whatsapp op uw device? Klik dan hier om direct met Freo een chat te starten. Of voeg 06-83671331 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 20.00 uur, za: 10.00 - 17.00 uur.

Sluit